Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Petr K. o egyptském právníkovi: Řeknu vám o něm pravdu!

Autor: shp, et - 
17. listopadu 2013
05:03

Petr K. (35), kterému někdo otrávil na dovolené v egyptské Hurghadě manželku Moniku (†36) a dceru Klárku (†8), je již 18 dní doma. Když se dozvěděl o právníkovi Kerolesi Ezzatu Bashierovi, který údajně nahlížel do jeho spisu, neměl z jeho jednání radost. Blesk.cz se o něm rozhodl říci pravdu!

Petrovi K. v Egyptě radili právníci i bezpečnostní expert Andor Šándor. A v téže době se do hry vložil egyptský právník Keroles Ezzat Bashier, který tvrdil, že získal vyšetřovací spis.

Proč se ještě nevrátil do Egypta?

Petrovi K. se práce egyptského advokáta nelíbí. V jeho okolí se ozývají i názory, že právník chce z muže, který přišel o manželku i dceru, vylákat peníze. „Co jsem na něj slyšel, to mi bohatě stačilo. Proč se asi do Egypta ještě nevrátil?“

O Petrovi K. se více dočtete v Nedělním Blesku O Petrovi K. se více dočtete v Nedělním Blesku | Blesk

Viděl vůbec Petrův spis?

Keroles Ezzat Bashier se vždy tvářil, že je na Petrově straně. On sám si to ale nemyslí. Je rád, že se nevyplnilo právníkovo tvrzení, že ho budou v Egyptě zadržovat až dva roky. Nabízí se tak otázka: Viděl vůbec advokát Petrův spis, nebo si jen na jeho ostře sledovaném případu přihříval polívčičku?

Komerční sdělení: 

Vyzkoušejte nepřekonatelný ultrazvuk! Omladí, zredukuje vrásky, odstraní akné.. 

cinderella1 ( 20. listopadu 2013 19:37 )

...mam z toho vazne SOK!

cinderella1 ( 20. listopadu 2013 19:36 )

O jake priznani se tady jedna? Elitní policista poprvé o kauze Kramný. Jeho přiznání vás šokuje http://domaci.eurozpravy.cz/zivot/82055-elitni-policista-poprve-o-kauze-kramny-jeho-prizn ani-vas-sokuje/forum/#conversation-101672

cinderella1 ( 20. listopadu 2013 15:33 )

Je skutečně podloženou informací, že mladou ženu a její dcerku zabil kyanid? Toto bylo obsaženo v první zprávě z krimi laboratoře, ale až končená zpráva potvrdí, zda to opravdu byl kyanid. Máte povědomost o průběhu nebo způsobu toxikologických rozborů? Jsou stejné, jako jinde na světě? Nejsem toxikolog, nemohu toto posoudit. Zabýváte se ještě na nějaké úrovni touto causou? Touto kauzou se zabývám pouze jako soukromá osoba nikoliv pracovně. Dostal jste nakonec k dispozici celý spis? Vyšetřování není ukončeno, spis není ještě kompletní. Byl byste býval případně ochoten zastupovat pana Kramného v Egyptě? Uvítám oficiální zastoupení pro pozůstalé /dědice/, protože záleží na efektivním řízení vyšetřování. Proč podle Vašeho názoru změnil tak rychle egyptský prokurátor názor a pana Kramného propustil do Čech? Prokurátor nemá právo zadržovat podezřelého, porušoval by také jeho lidská práva. Věříte osobně v jeho nevinu? Pan Kramný nebyl obžalován, nelze hovořit o vině či nevině. Spolupracují egyptští kriminalisté s naší policí? Ano samozřejmě, spolupráce zde probíhá. Lidé zde se domnívají, že egyptská strana prvotní vyšetřování podcenila. Je to pravda podle Vás? Lidé toto nemohou posoudit, když neznají okolnosti. Setkal jste se za dobu vaší praxe s podobnou causou? Podobnou causu, kde by někdo zabil turisty jedem, jsem v mé praxi neměl. Kolikrát doopravdy vyslýchala tamní (egyptská) policie pana Kramného? Egyptská policie poprvé vyslýchala pana Kramného ihned po činu. Také měl výslech u prokurátora a naposledny před odletem z Egypta s novým prokurátorem.

cinderella1 ( 20. listopadu 2013 15:31 )

Mr. Keroles Ezzat Baschier: "Causou se zabývám jako soukromá osoba" (Michaela Kudlackova) Jsem velice ráda, že redakce mohla alespoň trochu vyhovět vašim četným dotazům týkajícím se pana doktora Kerolese Ezzata Bashiera. Ten se v cause smrti mladé maminky a její dcerky v egyptské Hurgadě v průběhu pobytu pana Kramného v Egyptě angažoval. Děkuji tímto za ochotu, se kterou na můj telefonát reagoval. Tady je malý rozhovor… Upřímně jsem moc nedoufala, že budu úspěšná, protože je jasné, že na pana Kerolese byl poslední dobou vyvíjen větší tlak. Překvapilo mě proto, s jakou ochotou se k mé prosbě o zodpovězení několika otázek, postavil on i jeho tým. Telefonní sluchátko na druhé straně zvedl pan doktor sám. Na můj zdvořilý dotaz, zdali je kolem něho někdo, s kým bych mohla komunikovat raději česky, ochotně předal. S ochotou jsem se setkala i u jeho kolegyně, která se uvolila, že dotazy, které zašlu, panu doktorovi přeloží a zašle zpět. Ráda bych tedy poděkovala za milý přístup a vstřícnost. Berte prosím v potaz, že vyšetřování není ukončené a tak jsou zcela logicky i odpovědi pana Bashiera jím samým pečlivě vybírány. Jak se liší systém egyptského a českého práva? V egyptském právu se zdůrazňuje trest v případě vraždy jedem. Je rozdíl mezi způsobem vyšetřování trestných činů tady v Česku a v Egyptě? Je to policejní práce, nemohu posoudit. Existuje v Egyptě forenzní kriminalistika? Ano samozřejmě. Jaký mechanizmus zpřístupní právníkovi nahlédnout do spisu, který je předmětem vyšetřování egyptské prokuratury? Tento mechanismus vychází ze vzájemné spolupráce se státními zástupci. Úloha advokáta v rámci soudního asistenta je odhalit fakta a advokát nešíří informace, které by mohly ovlivnit vyšetřování. Informace, které jsem zveřejnil, byly informace, které veřejnost mohla slyšet, aniž by bylo narušeno vyšetřování jak v Egyptě tak v ČR. Je skutečně podloženou informací, že mladou ženu a její dcerku zabil kya

setroseuros ( 19. listopadu 2013 10:14 )

a proc by je mel zavrazdit nekdo z personalu hotela? Vzdyt ten by nezdedil ani Monicin byt ani auto ani by neshrabnul tlustou pojistku.... !! A proc nezavrazdil i dalsi hosty, kdyz to uz rozjel??? Protoze , zadny takovy neni!!! Existuje jen jeden, kdo mel duvody a nasel i spusob!

Zobrazit celou diskusi