Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kocour zachránce: Paní Dagmar před smrtí zachránil domácí mazlíček!

Kocour zachránil své majitelce život!
Kocour zachránil své majitelce život!  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: Iva Dvořáková - 
12. prosince 2013
05:59

Před týdnem Blesk přinesl příběh pana Oldřicha Hložka, kterému při návratu do života po těžké mrtvici pomohla fenka. A začali se ozývat další čtenáři, kterým jejich domácí mazlíčci zachránili život nebo je upozornili na zdravotní problém. Jako první se přímo do redakce dostavila paní Dagmar z Prahy. 

Ta tráví na chatě v Říčanech celé léto. Je vdova a společnost jí dělá její pětiletý kocourek Márty. „Vždy, když je trochu chladněji, přitápím si ve starých kamínkách,“ vypráví paní Dagmar. Její mazlíček obvykle spí s ní v posteli celou noc. Letos v létě ale bylo vše jinak. „Zatopila jsem si a šla spát. Ráno jsem se vzbudila, okno bylo otevřené a kocour pryč. Věděla jsem, že umí tlapkou západku na okně otevřít, ale v noci to normálně nedělal,“ vysvětluje Dagmar.

Ráno se Márty vrátil a v noci zase vyběhl oknem ven. „Přemýšlela jsem, jak okno zajistit, aby ten malý rošťák neutíkal a mě pak ráno nebyla v ložnici zima.“ Než však paní Dagmar stačila na něco přijít, stala se divná věc. Jednou v noci jí probudila křeč v noze. „Vyskočila jsem a dál si nic nepamatuji. Omdlela jsem,“ říká majitelka kocoura s tím, že když se probrala, okno bylo zase dokořán a zvíře pryč. Mdloby nijak neřešila, cítila se dobře.

Zachránil ji před otravou

Za několik dnů se paní Dagmar porouchala kamínka. Koupila si nová a pozvala odborníka, aby je nainstaloval. Když však rozebral roury, zhrozil se: „Paní, vy ještě žijete?“ Staré roury byly zrezivělé a propálené a do místnosti z nich unikal životu nebezpečný oxid uhelnatý. „Hned jsem si vzpomněla na své bezvědomí a došlo mi, že mi můj kocourek celou dobu zachraňoval život. Utíkal oknem a mě do místnosti pouštěl čistý vzduch. Určitě vycítil, že v místnosti není něco v pořádku. A já se na něj ještě hněvala, že mi v pokoji větrá. Teď ho o to víc miluji a nevím, jak bych ho odměnila,“ uzavírá svůj příběh o kočičím záchranáři paní Dagmar.

Výzva

Máte i vy ve svém okolí domácího mazlíčka, který vám nebo blízkým zachránil život? Příběhy a fotografie zasílejte na adresu iva.dvorakova@blesk.cz.

alzbeta59 ( 29. prosince 2013 23:44 )

Pani Dagmar, jsem rada, ze se o vas kocourek postaral.

Zobrazit celou diskusi