Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Silnice připomíná slalomovou dráhu: Je to vtip, nebo byli cestáři opilí?

Zmatené jízdní pruhy si neumí nikdo vysvětlit.
Zmatené jízdní pruhy si neumí nikdo vysvětlit.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: Vlaďka Hradská - 
10. ledna 2014
20:07

Centrem posměchu se stalo značení, kterým cestáři opatřili silnici ve Strakonicích. Středová čára vypadá jako slalomová dráha. Nejde ale o vtip. To jen město kuriózně šetří na zastávkách MHD.

Pokřivená středová čára se objevila na vytížené ulici Radomyšlská ve Strakonicích koncem roku. I když tím radnice ušetřila peníze a navíc zřídila zastávky MHD u nemocnice, je jasné, že silničáři trochu přestřelili. „Město požádalo o úpravu značení kvůli zřízení autobusových zastávek. To co je tam namalováno ale neodpovídá schválenému projektu. Posíláme radnici podnět, aby provedla nápravu a razantní vyosení jízdních pruhů nechala upravit,“ řekl Blesku vedoucí dopravní policie Petr Kukrál.

Zatímco někteří lidé jásají nad zřízením nových zastávek, řidiči nad křivě pomalovanou silnicí nevěřícně kroutí hlavou. Podle vyjádření dopravních expertů je ale v souladu s předpisy.

Kličkovaná mezi pruhy kvůli parkujícím autům

Šířka silnice je 9 metrů. Podle projektu by jízdní pruhy měly být široké 3 metry tak, aby kolem autobusu na zastávce mohlo auto pohodlně projet. Řidiči tam ale různě kličkují, protože jim vadí zaparkovaná auta, která stojí v zákazu stání.
Kuriózní dopravní značení na silnici odpovídá všem normám.

janapi ( 10. ledna 2014 20:38 )

Značení se dá určitě opravit-pokud vyřeší špatné parkování automobilů. Sice to bude zas něco stát-ale určitě se řešení najde. Zkuste se zajet podívat do Dobříše-v loňském roce zde probíhala rozsáhlá rekonstrukce náměstí a letos-silnice po které zajíždí autobus na náměstí-horší než autodrom! Kdopak zde udělal chybu a šetřil?

Zobrazit celou diskusi