Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Zataženo, déšť 15°C

Potetovaný Rodman: Byl jsem opilý! Omluvil se za slova o americkém vězni v KLDR

Autor: ČTK, simao - 
9. ledna 2014
08:59

Tetování, piercing v nosu i uších, bývalý prvotřídní basketbalista Dennis Rodman působí tak trochu jako zjev. A to i tím, že rád jezdí za diktátorem Kimem do Severní Koreji. Za svůj přešlap, kdy souhlasil s uvězněním Američana Kennetha Bae v KLDR se však nyní omluvil. Mluvil prý pod vlivem alkoholu!

Kontroverzní basketbalista Dennis Rodman, který svého času hrál i po boku legendy Michaela Jordana, svým kamarádem z KLDR budí dál rozpaky. Pravidelně totiž jezdí za diktátorem Kimem a jeho rodinou. Tvrdí přitom, že mu jde o přátelství, basketbal a nikoli o politiku. Otázkám na poměry v komunistické Severní Koreji se však vyhýbat vždy nemůže.

Jenže tentokrát si zavařil, když v rozhovoru pro CNN naznačil: souhlasím s uvězněním a odsouzením Američana Kennetha Bae, drženého v KLDR.

Rodman to tentokrát přepískl. Bae byl zadržen kvůli údajnému podněcování převratu, jenže Američané to považují za báchorku a svévoli diktátora Kima. Rodman se proto raději za své výroky i vězněném krajanovi omluvil. Prý ten den moc pil. "Chci se omluvit. Beru na sebe plnou odpovědnost," citovala dnes CNN Rodmana. Své pití tenhle potetovaný podivín, který sám sebe označuje za basketbalového diplomata, vysvětlil tím, že ho čekal velmi náročný den.

Američan Kenneth Bae byl přitom zatčen již v roce 2012. Dostal 15 let nucených prací, se zdravotními potížemi však skončil v nemocnici. Americká vláda i jeho rodina žádají o jeho propuštění. Rodman se přitom mohl u diktátora Kima za svého krajana přimluvit. Jenže americká veřejnost se ptá, zda tenhle "zrádce" naopak Baeovi nepřitížil...

marie60 ( 9. ledna 2014 11:06 )

Ten je hnusný jak p.rdel.Tak at´se odstěhuje do KLDR,ten by brzy zaplakal.Kim se s nikým nepáře,ani s příbuznými.

kapka6 ( 9. ledna 2014 10:30 )

Amerika je opravdu země neomezených možností, měli by si v první řadě udělat pořádek doma !

dfghjk ( 9. ledna 2014 10:26 )

Když si tuhle Obama potřásal údem s Raulem Castrem, tak ho za to chválili, přestože ideologicky to jsou stejní protivníci jak Rodman s Kimem.

Zobrazit celou diskusi