Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Tři opilí řidiči se střídali za volantem: Policie jim na 400 m všem sebrala papíry

Na záchytce skončil Martin B. (vlevo) i Martin P. (vpravo), třetí řidička, která také přišla o papíry, se vyfotit nenechala.
Na záchytce skončil Martin B. (vlevo) i Martin P. (vpravo), třetí řidička, která také přišla o papíry, se vyfotit nenechala.  (Autor: Foto Blesk - Jiří Čada)
Autor: Jiří Čada - 
9. ledna 2014
16:07

Téměř neuvěřitelného rekordu dosáhla před časem v Jihlavě trojice namol opilých pasažérů osobního automobilu Škody Forman. Za necelé dvě hodiny se v ulicích města na více než 400 metrech nechali všichni od policistů připravit na tři roky o své řidičáky.

„V tom autě jsme jeli čtyři, ale ten čtvrtý za to už pak nesedl a raději z místa odešel,“ řekl Blesku první ze zadržených řidičů Martin B. (38). Ten v osudnou noc putoval z auta po nadýchání 2,32 promile rovnou na záchytku. Nic mu nepomohly výmluvy, že z nemocnice po ošetření veze zraněného kamaráda, který předtím v hospodě upadl.

Hned po té za opuštěný volant usedla žena (41). Ta stačila ujet jen o kus dál a rovněž dýchala mužům zákona. „Tu policisté zadrželi v ulici Na Cvičišti a nadýchala 2,28 promile,“ informovala Blesk mluvčí policistů Jana Kroutilová. Také ona skončila na záchytce.

Do třetice usedl na místo řidiče do pasažéry prořídlého Formana zraněný kamarád (37) a manžel již na záchytku umístěné řidičky. „Podnapilého muže jsme zadrželi u vjezdu na Žižkovu ulici a byl rovněž po dechové zkoušce, kdy nadýchal 1,99 promile, převezen do protialkoholní záchytné stanice,“ dodala policejní mluvčí s tím, že u všech zadržených hrozilo, že by pokračovali v jízdě.

Tady policisté polapili opilé řidiče Tady policisté polapili opilé řidiče | Foto Blesk - Jiří Čada

 

j_dc_cv ( 9. ledna 2014 20:33 )

Před chvilkou byli ve zprávách. Vysmátý. Hovado co sedne za volant s dvojkou v žíle by potřeboval nakopat (_!_), že by si nesedl nejen v autě. Hlavně, že to ko*ko*ti druhý den šli zapít.

negomba ( 9. ledna 2014 20:13 )

Při čtení článku je to sice lehce úsměvné, ale co ti lidé za tu dobu mohli napáchat hrůz na silnici je odporné. Přitom žádní mladí lidé jak by si člověk pomyslel! To je ještě víc smutnější, že starší řidiči ztrácí soudnost s rozumem! Alkohol je vůl! A na silnici nemá co pohledávat jednoznačně!

Zobrazit celou diskusi