Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Požár trajektu: Tisícovka lidí v ohrožení!

Loď začala hořet asi 50 kilometrů od pobřeží. Nebýt pohotových přítomných, mohlo dojít k velké tragédii!
Loď začala hořet asi 50 kilometrů od pobřeží. Nebýt pohotových přítomných, mohlo dojít k velké tragédii!  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, pom - 
29. prosince 2013
09:00

Pasažéři trajektu v Severním moři u britských ostrovů měli štěstí v neštěstí. V noci na dnešek ho totiž jeden z cestujících zapálil! O život mohlo přijít více než tisíc lidí, kteří se v tu dobu na trajektu nacházeli. Oheň se díky pohotovým reakcím přítomných ale naštěstí podařilo brzy zkrotit.

Na noc ze včerejška na dnešek bude mít více než tisíc lidí, kteří se nacházeli na trajektu v Severním moři asi 50 km od pobřeží, nehezkou vzpomínku plnou hrůzy. Poklidná plavba trajektem se totiž u britských ostrovů změnila v ohnivé peklo.

Kolem půlnoci dostal policejní důstojník Andrew Dixon hlášení, že na lodi vypukl požár. Z jeho založení je podezřelý jeden z cestujících, jenž byl posádkou ihned zadržen. Z plavidla nakonec muselo být evakuováno několik lidí, kteří se nadýchali kouře. Ostatní pasažéři zůstali naštěstí bez újmy, nechybělo ale málo, a mohlo dojít ke katastrofě nevídaných rozměrů.

"Důsledkem incidentu bylo, že osoba podezřelá z toho, že založila požár, nebo osoba z kabiny, kde požár vznikl - ať již úmyslně či náhodně - byla zadržena posádkou lodi," citovala Dixona BBC. Kvůli zapálení lodi byl později šestadvacetiletý cestující zatčen, policie pak zatkla i dalšího člověka, podezřelého z výtržnictví.

Šest lidí, dva pasažéři a čtyři členové posádky, bylo převezeno vrtulníky do nemocnice kvůli "zraněním souvisejícím s kouřem", uvedla ve svém prohlášení společnost DFDS Seaways, která trajekt provozuje. Dalších 15 cestujících a osm členů posádky prohlédl na palubě lodní lékař.

Jedna z cestujících Olivia Elliottová řekla Sky News, že byla zrovna v nočním klubu, když se na lodi spustil alarm. Začala prý ihned panikařit, protože nevěděla, jak je situace vážná. "Bylo to děsivé, když jste uprostřed oceánu. Nikdy jste v takové situaci nebyl, a tak nevíte, co dělat," popsala Elliottová.

Loď dorazila kolem čtvrté hodiny ráno do Newcastlu, kde se případem začala zabývat policie.


Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi