Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Strach o život Kimovy ženy: Bledá, pohublá a nervózní se ukázala na veřejnosti

Autor: ljš - 
17. prosince 2013
17:45

Je vdaná za šílence, který neváhá popravit kohokoli, kdo se mu jen trochu znelíbí... Když si Ri Sol-Ju v létě roku 2012 korejského diktátora Kim Čong-una brala, byla plná života, na fotografiích z oslav výročí úmrtí vůdce Kim Čong-ila se ale ztrácí před očima. Po boku svého muže stojí pohublá, bledá a nervózní...

Státem kontrolovaná korejská média zveřejnila video Ri a Kima poté, co se začaly objevovat spekulace o tom, že krásná Korejka upadla v Kimovu nemilost. Do dnešního dne totiž nebyla po boku svého muže viděna několik týdnů.

Není sice jisté, zda byly záběry skutečně pořízeny dnešního dne, přesto ale obavy o život Ri Sol-Ju zmírňují. Je však evidentní, že korejská první dáma napětí kolem čistek ve vysokých politických kruzích snáší velmi špatně.

Nedávná poprava Kimova strýce Čang Song-Tcheka jí velmi otřásla. Podle korejských pozorovatelů není Ri Sol-Ju jen obyčejnou figurkou po Kimově boku, vůdce se údajně na ni a na vdovu po popraveném strýci často obrací pro radu. Jenže její absence na oficiálních fotografiích z posledních týdnu zavdala spekulacím, že se postoj diktátora ke své ženě změnil.

Mocí posedlý Kim je totiž ve svých krocích čím dál nevyzpytatelnější. Jakmile zachytí jen malý náznak neposlušnosti nebo odporu, je schopný poslat dotyčného na popraviště. Právě to se stalo jeho strýci, který stál po jeho boku prakticky po celý život. Ri tak musí doufat, že ona sama si dokáže diktátorovu přízeň zachovat.

scaramonte ( 31. prosince 2013 15:31 )

To by tak mohlo fungovat v USA, nebo u nás, kde to řídí všecko pár gaunerů skrze svoje podplacený loutky, ne u nich! O co go: američtí vojenští experti mají mezi sebou odborníky, koreanisty. Jeden z nich jim vysvětlil toto - http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/310213-kldr-vubec-neni-komunisticka-hlasa-rasovou-nadrazenost- tvrdi-americky-expert.html Cituji z článku: " ... severokorejská ideologie ovlivněna ideologií meziválečného japonského militaristického Japonska, které také kladlo na přední místo armádu a obětování se pro vlast a pro císaře. Ideologii se Kim Ir-senova země přizpůsobila. Horu Fudži tak nahradila hora Pektusan a zakladatelem národa se stal polomytický Tangun. Zůstala ale rasová nadřazenost, patrná zejména v tom, jak se severokorejský režim dívá na Američany, ale i na nekorejské Asiaty. Myers ale zdůrazňuje i odlišnosti od japonské ideologie. Pchjongjang nemá imperiální touhy a netouží ovládat okolní země, jen sjednotit celou Koreu. Svou rasu považuje za nadřazenou morálně, ale ne fyzicky. Otevřeně hlásá, že Korejská rasa je jedna z nejstarších a také nejryzejších, která musí čelit složitým nástrahám nepřátelského světa, a to dokáže jedině pod silným vůdce ... KLDR sice staví na vůdci, kolem něhož vzniká kult osobnosti, tento kult je odlišný od stalinisticko-maoistického, i od konfuciánských tradic. Korejská ideologie nestojí na vzdělávání se, na studiu marxismu a předávání zkušeností ... je postavená na emocích, kdy vůdce ztělesňuje mateřskou vlast, který ochraňuje své děti. Právě tento přístup spolu se zdůrazňováním nacionalistických, šovinistických a rasových aspektů vede k tomu, že severokorejský režim stojí za svým vůdcem a věří mu přes všechny problémy, jimž musí čelit .. . V KLDR cítí lidé spojení se svými soukmenovci a s vlastí, která čelí nepřízni světa." A o to go. Je to jako císař v Japonsku - sním stupá i padá národ.

paragraf ( 21. prosince 2013 00:37 )

je to jiná mentalita národa. Ti lidé jsou od narození po celá léta tak zblblí, že i když se jim podaří utéct, před vyhnanstvím, do jižní Koreje, smutní tam a oplakávají svého vůdce, modlí se k němu, je to jejich idol.

6010 ( 18. prosince 2013 05:59 )

Já když vidím ty jejich vojenské přehlídky a ten nucený,předstíraný pláč truchlících, tak si říkám, že to snad ani není možné.Tam se museli všichni zbláznit.A kdo brečí málo, či nebrečí, tak ho snad zlikvidují.Jsem ráda, kde jsem se narodila, i když tady to také není žádný med,ale alespoň nás tady neovládá taková kreatura.

eccehomo ( 18. prosince 2013 00:16 )

Jenze USA maji draty aby zabranili lidem se do USA stehovat. Ne naopak. Stejne Izrael. Ja nevedela, ze maji draty, ale urcite ne proto, aby zabranili lidem odejit ze zeme.

eccehomo ( 18. prosince 2013 00:10 )

Ono se to pekne rika, kdyz jeden zije v demokracii, i kdyz ta demokracie neni zadny med. Vzpomina si jeste nekdo jak jsme se snazili vymanit zpoza Ruskeho bratrstvi a jak to dopadlo? A to si myslim, ze to nase poddanstvi nebylo zdaleko tak krute jako to Severo-Korejske.

Zobrazit celou diskusi