Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Diktátor Kim nechal popravit svého strýce: Jako zrádce KLDR!

Autor: simao, ČTK, shp - 
12. prosince 2013
23:20

Diktotár Kim Čong-un rázně zúčtoval se svým strýcem Čangem (†67). Nejprve ho v rámci velké čistky sesadil z pozice jednoho nejvlivnějších mužů v KLDR, nechal také popravit jeho poradce a teď prý na popraviště poslal dokonce i samotného. Čanga!

Donedávna byl strýc severokorejského vůdce Kim Čong-una jedním z nejvlivnějším mužů v zemi. Pomáhal Kimovi po smrti jeho otce s udržením moci a stal se šedou eminencí, druhým mužem země. Spekulovalo se přitom, že s Kimovou tetou, manželkou Kim Kjong-hi (sestrou po zesnulém vůdci Kim Čong-ilovi) zemi vlastně řídí. Jenže mladý Kim Čong-un se svým strýcem nekompromisně zúčtoval. Jeho poradce nechal popravit, strýce zbavil všech funkcí a titulů, ostudně ho nechal na veřejnosti zatknout na zasedání stranického politbyra a nakonec ho nejspíš poslal na popraviště! 

Kimův strýc od čtvrtka mrtvý?

Spekuluje se totiž, že byl Kimův strýc ve čtvrtek popraven spolu s dalšími spolupracovníky. Dnes to jako hotovou věc s odkazem na korejské zdroje uvedl server Washington Post. Informaci pak potvrdila i rozhlasová stanice Free North Korea, kterou provozují uprchlíci z KLDR v Jižní Koreji. Oficiální severokorejská agentura přitom zcela strhala Čang Song-tchekův odkaz a zásluhy - Kimova strýce doslova démonizovala. Prý vedl "kontrarevoluční frakci", byl zkorumpovaný, narkoman a sukničkář. Média v komunistické KLDR se navíc v posledních dnech předháněla, aby Severokorejce ujistila o správnosti rozsáhlé čistky, kterou diktátor Kim spustil.

Komunistická propraganda: Zasloužil si upálení!

Oficiální státní deník Rodong sinmun napsal, že obyvatelé země jsou tak rozhořčení Čangovými zločiny, že žádají, aby byl "upálen" nebo aby mu bylo "podřezáno hrdlo". "Tito ničemové, kteří se snaží zničit naši jednotu, si zaslouží boží trest. Chtěl bych hodit Čanga a jeho skupinu do vřící vody," citoval list dělníka z tepelné elektrárny v Pchjongjangu Ri Jong-songa. V článku nazvaném: "Nemilosrdné železné kladivo na protistranické živly!" list také citoval dělníka ze strojíren, který Čanga a jeho frakci označil za "lidský odpad", který je "horší než zvířata". Deník přitom varoval, že KLDR "nikdy neodpustí zrádcům".

Prezidentka Jižní Koreje: Je to vláda teroru

Jihokorejská prezidentka Pak Kun-hje však mladého diktátora Kima obvinila z toho, že se uchyluje ke krajnímu násilí, aby upevnil své vedení. "Severní Korea se pustila do uplatňování vlády teroru, zatímco provádí rozsáhlou čistku, aby upevnila moc Kim Čong-una," uvedla prezidentka z obav, že se vztahy na Korejském poloostrově opět pořádně zhorší. 

anka ( 14. prosince 2013 01:20 )

ja nerikam, ze by tak nemelo byti..jen ze mi ho neni lito...

snezny.levhart ( 13. prosince 2013 21:10 )

Absolvent švýcarské vš, "sokolík" kim opravdu ví, jak si přitáhnout pozornost i moc. A zamířil přitom do závratných výšin, ač lítat v tom až tak zatím neumí, ale své předchůdce a vzory stalina, saddáma aj. svými reálnými "studiemi" úspěšně dohání... Tak aby si brzy /příp. mu někdo/ nenabil šeredně hubu, nějakým tvrdým přistáním. Už pomalu uzrál na "dostihy a sázky", kdo jej vypne dříve.

radoch02 ( 13. prosince 2013 19:45 )

Přesně jako padesátá léta v Československu, případ Slánský.

kozrz ( 13. prosince 2013 18:40 )

Toto již očekávám cca 4 roky a ono na to došlo, teď teprve vzniknou u nás militantní skupiny, které ty s.r.a.č.k.y arabský a africký začnou eliminovat, my nejsme bohatí jak v Anglii a Francii abychom je mohli vyživovat.

kozrz ( 13. prosince 2013 18:36 )

Co to Blesku meleš za s.r.a.č.k.y vůbec nevíš co se tam děje a redaktor je zřejmě zhulenej a popisuje co se mu honí v jeho vyhulený palici.

Zobrazit celou diskusi