Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Policista-klavírista: Jeho hit vidělo skoro milion lidí na celém světě! Policii ale rozdělilo

Pražský policista zahrál kolemjdoucím přímo na ulici
Pražský policista zahrál kolemjdoucím přímo na ulici  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ljš, ČTK - 
16. prosince 2013
13:47

"Je to borec. Tohle je důvod, proč Prahu miluju," takové komentáře zahraničních turistů se množí pod videem českého policisty, který si v centru metropole ve službě zahrál na klavír. V policejních řadách však záznam, který už vidělo 800 tisíc lidí, vyvolal rozporuplné reakce.

Podle informací Blesku je policista ve službě teprve měsíc a půl. Nejspíš se reakcím nadřízených nestačil divit. Krátce poté, co se stal hvězdou internetu, totiž musel na pověstný kobereček.

„Dopravní policista hrál v době, kdy přecházel z jednoho stanoviště na druhé. Byl ve službě a jeho jednání proto nebylo zcela v pořádku. Provedou s ním pohovor, aby příště zvážil podobné jednání," řekl tehdy policejní mluvčí Jan Daněk.

Karta se ale rychle obrátila a talentovaný policista záhy obdržel telefonát plný chvály od samotného policejního prezidenta Martina Červíčka. Ten včera v Otázkách Václava Moravce řekl: "Ukázal tím, že i přes to všechno, co policie řeší, je v pohodě. Popravdě, udělal dobré jméno policii, možná ještě více než já sám. Samozřejmě nebude potrestán a já osobně s ním mluvil a popřál mu, aby jeho kariéra policisty byla tak úspěšná jako dosud."

Video  Dopravní policista zpříjemnil den kolemjdoucím  - Video od čtenáře
Video se připravuje ...

Dva prezidenti

Na tom, že je policie ve svých vyjádřeních rozpolcená, není nic divného, spor totiž stojí v samotném jejím čele, o nějž se dělí hned dva prezidenti. Zmatek způsobil ministr vnitra v demisi Pecina, který vrátil do funkce bývalého prezidenta Petra Lessyho. Poté nařídil správní řízení, ve kterém se má přezkoumat zákonnost Červíčkova jmenování.

Pokud z funkce prezidenta odejde, měl by se stát zpět náměstkem pro vyšetřování. Tím je ale nyní Václav Kučera, a podle Červíčka by se proto situace musela na základě dosavadního postupu Peciny řešit dalším správním řízením. Červíček situaci označil za absurdní a měl by ji podle něj řešit někdo jiný než ministr, zřejmě správní soud.

ZNÁTE POLICISTU, KTERÝ HRÁL V CENTRU PRAHY NA KLAVÍR? OZVĚTE SE NÁM DO REDAKCE NA TELEFON 724 014 586 NEBO NA MAIL TIP@BLESK.CZ

snezny.levhart ( 16. prosince 2013 21:54 )

No vida Málo platné, je-li polda tak dobrým klavíristou, není divu, že k "bezpriornímu", leč funkčnímu nástroji jej muzikální instinkt přitáhnul neomylně, dokonce mu nedovolil si jej aspoň nepohladit. No a když už, pochopitelně musel prubnout ladění a zvuk. Výborný hudební sluch, zvukově-prostorová orientace navíc posilují schopnosti analytické, jsou jedním z výborných předpokladů k lepším výkonům právě u forenzní profese. Pokud se muzikální polda po určité další nezbytné praxi, se stejnou pohodou a elánem bude vrhat na případy, puzen instinkty nejen hudebními, ale hlavně pátracími a detektivními - sotva jej za to chtít potahovat. No a jelikož se projevila i určitá časová rezerva, za odměnu kluci z dopravky třeba vyfasují brigádu od ks-ov ppčr p-ha.

odol ( 16. prosince 2013 19:38 )

odol ( 16. prosince 2013 19:13 )

tomiku,všiml sem si že si ze skupiny zvané ,,český blbečkové,,.Ty si fakt tak tupej,že nerozumíš slovensky?Nebo to byl vtip?

francjosef ( 16. prosince 2013 19:01 )

Bylo to výborné,fandíme policistovi.Ne,že by se to mělo opakovat,ale nemělo to žádnou chybu.

odetka.odetka ( 16. prosince 2013 18:56 )

Slaba odpoved

Zobrazit celou diskusi