Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Poslechněte si šokující záznam týrání pacienta: Chceš přes držku? Jednu ti vypálím, řvala na něj sestra

Sestra v ryjické nemocnici údajně týrala pacienta (Ilustrační foto)
Sestra v ryjické nemocnici údajně týrala pacienta (Ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ljš - 
16. prosince 2013
13:18

Svěřili svého tatínka, který trpí Alzheimerovou chorobou, po mrtvici do nemocnice následné péče v Ryjicích na Ústecku. Očekávali, že se tam o něj dobře postarají, pak se ale nestačili divit. Jedna ze sester ho začala krutě týrat, vulgárně mu nadávala a fyzicky ho trestala.

„Nezdálo se nám, že je tatínek v tak hrozném psychickém stavu, proto jsme nechali v jeho nočním stolku diktafon," vysvětlila Deníku jedna z pacientových dcer, jak vše začalo.

Když si pak záznam s rodinou pustili, byli v naprostém šoku. Přistroj totiž zachytil neuvěřitelně kruté chování jedné ze sester, která měla jejich otce na starost. „Chceš přes držku? Víš, že ti jednu vypálím, že se s tebou nebudu sr*t!" ozývá se na děsivém audiu.

Aby měli jistotu dali diktafon k lůžku pacienta ještě jednou, tehdy zachytili dokonce okamžik, kdy sestra jejich tatínka bila: „Co tady děláš, ty magore? Já ti ji fláknu, (je slyšet plácnutí), že budeš mít to kousavý dozadu!"

Rodina týraného seniora se proto rozhodla podat na nemocnici trestní oznámení. "Trestní oznámení ve věci podezření z týrání pacienta ve zdravotnickém zařízení v Ryjicích jsme přijali a intenzivně se jím zabýváme," potvrdila mluvčí ústecké policie Veronika Hyšplerová.

Šokující audio nahrávku, kterou zveřejnil Ústecký deník, si poslechněte ZDE >>

alekum ( 17. prosince 2016 16:55 )

Vím o čem píšete každý si myslí,že starat se doma o takovéhleho člověka je legrace,ale je to očistec jsem sama v invalidním důchodu špatně chodím a starám se o tchána s aizhamerem,do toho řeším tchýni je zatím v nemocnici jako ležák má leukémii a moje máma demenci hledám pro ně marně umístění v ústavu ať se mi to snaží někdo vyčítat to není žádný život, když sama nevím jak rychle se bude zhoršovat moje nemoc.

vlasticka ( 21. prosince 2013 22:15 )

vlasticka ( 21. prosince 2013 22:08 )

Na druhou stranu, kdo si dnes může dovolit seknout s prací, a politici přidali ještě navíc pěkných pár let k odchodu do důchodu.

vlasticka ( 21. prosince 2013 22:03 )

Odporné...nejhorší je zůstat bezmocný.

dr.banec ( 18. prosince 2013 09:24 )

Boží mlýny.... věřím na ně, už jsem zjistil, že to existuje. Na každou svini se vaří voda.

Zobrazit celou diskusi