Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Otřesný případ týrání postižené: Brutálně vyhladovělá dcera měla 10,5 kg!

Otřesný případ týrání: Postižená dívka vážila po převozu do nemocnice 10,5 kilogramu! Její matka (vpravo) ji málem vyhladověla k smrti
Otřesný případ týrání: Postižená dívka vážila po převozu do nemocnice 10,5 kilogramu! Její matka (vpravo) ji málem vyhladověla k smrti  (Autor: INT, Youtube)
Autor: simao, INT - 
12. června 2012
19:53

Pro tohle není žádná omluva! Otřesný případ dětského týrání pochází z Chicaga, kde matka brutálně vyhladověla svou postiženou dceru - když ji převezli do nemocnice, vážila pouhých 10,5 kilogramů! 

Nezaměstnaná a svobodná matka Rosetta Harris (50) čelí obvinění z týrání nejhrubšího zrna. Svou dětskou obrnou postiženou dceru Darlene (16) vyhladověla tak, že při převozu do nemocnice měla dívka pouhých 23 liber, což je v přepočtu neuvěřitelných 10,5 kilogramů!

I když je postižená dívka velmi malá, měří totiž jen něco přes metr, i tak jde o enormní ztrátu tělesné hmotnosti. Tolik váží dva až tři roky staré dítě. Nikoli šestnáctiletá dívka.

Pohled na zubožené tělíčko vyvolává smíšené pocity - lítost, ale i zlobu, jak je něco takového možné. Matka přitom vzala svou postiženou dceru v roce 2000 ze speciální péče do vlastní s tím, že o ní bude dobře postaráno. 

Převoz do nemocnice mohl přijít dřív: Pochybila i sociálka

Nevyznamenala se však ani sociální služba. Na tísňové lince zaznamenala volání o podezření na matčino počínání již o čtyři měsíce dříve, jak odhalil list Chicago Tribune. Dle kanadských zákonů přitom musí v případě tísňového volání reagovat sociálka na událost do 24 hodin a pokud při první návštěvě dítě neuvidí, musí se na danou adresu opakovaně vracet každý den. To se sice stalo, jenže když se sociální pracovnice dočkala několikrát jen zavřených dveří, nechala u nich lístek s telefonním číslem. Matka se na něj neozvala.

Převoz do nemocnice tak mohl přijít o poznání dřív. Přesto postižené Darlene zachránil život. Nyní se zotavuje na nemocničním lůžku a postupně prý přibírá na váze.

Tvrzení matky, že dcera byla živena vejci, dušenou rýží, kuřecím masem a proteinovými nápoji, před lékaři neobstálo. Známky podvýživy jsou v tomhle případě jasné na první pohled... Matce nyní hrozí několikaletý trest vězení.

Nezmar79 ( 12. června 2012 23:57 )

Vencapernik me predbehl, ja jsem se prave chtela zeptat, od kdy je Chicago v Kanade? Ale pro tento pripad neni omluva - tu zrudu, co se nazyva matkou, zavrit a zivit stejnym zpusobem, jako ona zivila svoji dcerku. Chudak dite. Mela ji nechat v ustavu, tam by tomu ubozatku bylo lepe. Nemam slov...

venxa ( 12. června 2012 22:34 )

Od kdy plateji Kanadske zakony v Chicagu?

venxa ( 12. června 2012 22:34 )

Od kdy plateji Kanadske zakony v Chicagu?

petyrka ( 12. června 2012 22:23 )

lít = líp = lépe

petyrka ( 12. června 2012 22:23 )

Nejsmutnější na tom je, že i v tom kriminále se ta matka bude mít lít než jaký podmínky udělala své dceři. Měli by ji nechat vyhladovět na stejný BMI jako vyhladověla ona svou dceru. Pro takový chování není omluva.

Zobrazit celou diskusi