Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Princ Harry to dokázal: Dobyl Jižní pól!

Autor: ČTK, geo - 
13. prosince 2013
17:32

Britský princ Harry je sice díky svým průšvihům znám jako černá ovce královské rodiny. Teď se ale blýsknul pořádným úspěchem. Spolu s dalšími členy charitativní expedice, mezi kterými byli i váleční invalidé, dorazil na Jižní pól.

Charitativní organizace Walking With The Wounded (Jdeme se zraněnými) oznámila, že všechny tři sedmičlenné týmy dosáhly svého cíle v 13:25 GMT (14:25 SEČ).  Cela akce byla původně závodem, nicméně organizátoři od toho minulý týden ustoupili kvůli nepříznivým podmínkám, které v oblasti panovaly. Všechny týmy se tak vydaly k Jižnímu pólu společně a nezávodily. Za dva týdny urazily trasu dlouho více než 300 kilometrů

Na pól bez nohy

 Družstvo s Harrym reprezentuje Velkou Británii, další dva týmy Spojené státy a země britského Společenství. V Harryho skupině jsou vojáci a vojačky, kteří sloužili v Afghánistánu či v Iráku. Některým chybí ruka, jiným noha - jeden účastník přišel dokonce o obě dolní končetiny a cestu absolvuje s protézami

V americkém týmu je i švédský herec Alexander Skarsgard známý ze seriálu True Blood: Pravá krev. Členem družstva Společenství, tvořeným veterány z Kanady a z Austrálie, je anglický herec Dominic West, který hrál v televizních seriálech The Hour nebo The Wire - Špína Baltimoru. Celkem bylo ve všech týmech 12 válečných invalidů.

Boj s počasím

Účastníci expedice se potýkali s velmi silným větrem, který jim ztěžoval cestu. Jak ale princ Harry, který sloužil jako vojenský pilot v Afghánistánu, popsal tento týden ve středu, všechny tyto nepříjemnosti nikoho z týmů neodradily. "Vítr se trochu uklidňuje, což je skvělé. Myslím, že každý z nás je trochu unavený, ale začínáme se do toho dostávat. A zrovna, když se do toho dostáváme, jsme už skoro u konce," dodal podle agentury AP britský šlechtic.

zabibol ( 14. prosince 2013 08:46 )

To je aspoň frajer. Ne jak prolhané komunistické trosky.

lysohlavek02 ( 14. prosince 2013 00:30 )

piggasshole...ty už seš v tý prrdeli hodně dlouho co??

lysohlavek02 ( 14. prosince 2013 00:29 )

pggasshole...a ty vyčichni srračko udavačská

pgga ( 13. prosince 2013 23:47 )

Starej se o sebe v CR...at to prezijes....

pgga ( 13. prosince 2013 23:45 )

On tam byl a TY ne.. Mimochodem.."invalido"...ty jsi jeden z duvodu..proc CR je na tom jak je...

Zobrazit celou diskusi