Akce, kterou pořádá dobročinná organizace Walking With The Wounded (Jdeme se zraněnými), se účastní i britský následník trůnu princ Harry, který je patronem organizace. Tímto poněkud extrémním způsobem chtěli poukázat na to, s čím se musejí váleční veteráni po návratu z boje potýkat. Závod dlouhý 280 km, který měl trvat 15 dní, byl ale nakonec zrušen.

Konec tohoto charitativního závodu oznámil v sobotu Ed Parker, ředitel expedice. Jako důvod uvedl stres a hlavně velmi náročné terénní podmínky. „Za posledních pár dní jsem se cítil trochu nesvůj kvůli některým členům týmů, na které byl vyvíjen velký tlak a to v důsledku velmi náročných terénních podmínek, ve kterých jsme se museli pohybovat a překonávat je,“ řekl Ed Parker.

V Harryho týmu, který reprezentuje Velkou Británii, jsou vojáci, kteří přišli o ruku či nohu. Jeden z odvážlivců, který přišel o obě dolní končetiny, dokonce náročnou trať absolvuje na protézách. V dalších skupinách je například i švédský herec Alexander Skarsgard známý ze seriálu True Blood, nebo anglický herec Dominic West.

Závodníci přesto k Antarktidě stále míří, jen již nezávodí a dorazí společně. Cílem expedice je dorazit na místo určení do týdne, před nimi je ještě 110 kilometrů. Účastníci se musí vypořádat i s nepříznivým počasím, nejen, že je sužuje silný vítr, ale teploty klesají až k – 45°C!