Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Odborník o záhadné smrti tří mužů v sauně: Mohli být tak opilí, že nepoznali, že umírají!

Podle MUDr. Karla Nešpora mohli být muži v sauně natolik opilí, že si nevšimli vážných zdravotních problémů, které vedly k jejich smrti.
Podle MUDr. Karla Nešpora mohli být muži v sauně natolik opilí, že si nevšimli vážných zdravotních problémů, které vedly k jejich smrti.  (Autor: profimedia.cz - ilustrace/Blesk)
Autor: shp - 
12. prosince 2013
15:22

Případ tří Němců, kteří zemřeli za podivných okolností v sauně, je stále opředen záhadami. Podle jedné z vyšetřovacích verzí v sauně popíjeli alkohol, podle další si ho nalévali dokonce do rozprašovače a vdechovali jej. Podle odborníka MUDr. Karla Nešpora je alkohol v sauně jasný zabiják.

Šéf firmy na obrábění kovů Frank M. (†48) dostal na vánočním večírku nápad, který stál jeho a dva další kolegy (†36 a †38) život. Společně vyrazili do jeho rezidence, kde se začali oddávat saunovému veselí.

„Tito lidé nemuseli ani alkohol vdechovat, stačilo, aby byli silně opilí. Opilost zvyšuje krevní tlak, což ve spojitosti se saunou mohlo vést k mrtvici,“ nabídl jednu možnou verzi záhadného úmrtí odborník Karel Nešpor, kterého Blesk.cz oslovil.

Další možností je, že opilým mužům mohlo selhat srdce.„Alkohol ve vyšších dávkách vede k srdeční arytmii. To mohlo vést v kombinaci s horkou saunou až k selhání srdce a kolapsu,“ vysvětlil Nešpor, odborník na alkoholovou problematiku.

Fatální mohla být i absolutní dehydratace organismu. „Alkohol je látka, která působí močopudně. V sauně ztrácí tělo tekutiny rychle pokožkou. Muži mohli být natolik v sauně dehydratováni, že je to zabilo.

Byli tak opilí, že si nevšimli, že umírají

A proč zemřeli všichni muži najednou? To zůstává záhadou, ale Nešpor varuje. „Při silné opilosti člověk nevnímá, že se mu něco děje. Necítí spálení od cigarety atd. Všichni muži mohli vykazovat zdravotní potíže, ale organismus je na to kvůli alkoholu neupozornil,“ dodal Nešpor.

Pitva mužů příčinu jejich smrti neodhalila. Čeká se na výsledky toxikologických testů, které snad ukážou více.

cityjail ( 12. prosince 2013 18:50 )

Primář Nešpor toho musí o umírání hodně vědět,protože sám vypadá jako reklama na ty nejtěžší choroby.Můj soused je ligový násoska a kdybych jej postavil vedle pana doktora a dovedl lidi s otázkou kdo z nich je alkoholik,ukážou všichni na pana doktora

foxhound ( 12. prosince 2013 18:24 )

ten hlavně když má tu jeho bradku, tak vypadá jako Lenin

prycsvladou ( 12. prosince 2013 18:04 )

ten nešpor vypadá jako těžký alkoholik nemůzu si pomoci

franckajagrova ( 12. prosince 2013 18:01 )

Jestli to nebyli žokejové ( ti se chodí do sauny vypotit a zbavit kil) tak to byli gayové !

doktorsafranek ( 12. prosince 2013 17:00 )

Dr Nešpor je askta. Ten by nám snad nedopřál ani tu poslední amupli morfia na smrtelném lůžku.Řekl by že to máme překonat vůlí..

Zobrazit celou diskusi