Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Potopa v metru: Dělníci kopali, aniž věděli o potrubí!

Autor: ljš - 
12. prosince 2013
14:31

Kalamita v dopravě, obrovské škody a stovky naštvaných lidí. Tomu všemu se mohlo zabránit. Za potopou v pražském metru totiž zřejmě stojí banální chyba. Dělníci údajně vůbec nevěděli, že v místě, kde kopou, vede potrubí!

Za proražený vodovodní řad mohou dělníci podle mluvčího Pražských vodovodů a kanalizací Ondřeje Pokorného dělníci, kteří opravují stropní desku stanice Dejvická. "Mají dokumentaci, kterou ale nemají od nás, a podle ní tam vodovodní řad není," vysvětlil.

To nakonec potvrdila i stavební společnost OHL ŽS, která měla projekt opravy betonové desky na starosti. "V dokumentaci stávajícího stavu, kterou máme k dispozici pro realizaci stavby, nebyla existence tohoto vodovodního řadu zaznamenána," sdělila vedoucí oddělení vnějších vztahů Taťjana Pelíšková. Metro se podle ní v 70. letech stavělo živelně a archivní dokumentace stavby často neodpovídá stavu nalezenému v terénu.

Provoz metra byl nakonec obnoven v plném rozsahu krátce před třináctou hodinou. Vestibul, jehož stropní obložení se na několika místech protrhlo, je uzavřený a čeká ho rekonstrukce. Naštěstí má oblast vodovodních přípojek hned několik, takže zastavená dodávka vody se tak týká pouze malého množství lidí.

Video  Potopa v metru: Na Dejvické se valí hektolitry vody  - Video od čtenáře
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

inocenta ( 12. prosince 2013 15:02 )

Stavby uprostřed husté zástavby jsou riziko. měl by být odborný dohled. Stále nevím, proč byly ty propady ve Stromovcve / Metrostav/ Kdy už tady začne fungovbat státní správa a MHMP bez korupce?

Zobrazit celou diskusi