Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Spanilá jízda Prahou za Walkera (†40): 400 aut, smutek ale i nehoda

Autor: Lukáš Vincourek - 
5. prosince 2013
13:22

Asi největší poctu tragicky zesnulému herci Paulu Walkerovi přichystali jeho fanoušci a příznivci tuningu Praze. Ve středu na jeho počest projeli se „svými miláčky“ napříč celým městem.

Celá akce byla svolána převážně přes sociální sítě a vyústila v oslavu hercova jména a stylu života. Podle koordinátorů akce šlo o druhou spanilou jízdu svého druhu v poslední době.

„Šlo o spontánní akci. Byl jsem několika lidmi požádán, ať jim s tím pomohu a po krátké chvíli na rozmyšlenou jsem neváhal. Sice toho smutnění už bylo dost, ale nakonec jsem si řekl, proč ne a společně s Jakubem Čížkem jsme pomohli pietu za Walkera připravit,“ řekl Blesku. cz jeden z koordinátorů akce Janys Chadzopulis z Tuningu Průhonice, který zároveň vedl kolonu zhruba čtyř stovek vozidel napříč Prahou.

Fanoušci a tuneři se sešli na střeše obchodního centra na Chodově, posléze projeli skrz centrum po magistrále a teplické výpadovce až do Letňan.

„Vše bylo v plné součinnosti s policií, která se k nám chovala fantasticky a patří jim za pomoc velký dík. Mám dobré ohlasy i od jednotlivých příslušníků, kterým se sice protáhla služba asi o dvacet minut, ale pro tuto akci jim prý bylo potěšením,“ uvedl Chadzopulis.

Důstojnou pietu fandů motorismu a populárního "Bryana" z veleúspěšné série Rychle a zběsile nezkazila ani nehoda jednoho z účastníků, která se však na rozdíl od nehody známého herce obešla bez tragických následků, respektive zranění.

„Celá jízda proběhla za asistence PČR v naprostém klidu, za což je potřeba účastníky "pochválit". Jediným incidentem byla tato nehoda, kdy jeden z řidičů nezvládl řízení,“ uvedli zástupci policie.

strnad86 ( 6. prosince 2013 12:24 )

Ahoj , už máte dárky na Vánoce? Portál www.AkceZ.cz Vám jako 1. v ČR vrátí peníze nejen za nákup v e-shopech, ale i za platbu pojištění či půjčku. Podívejte se!

5094 ( 6. prosince 2013 07:57 )

Jsou plné noviny smrti Paula Walkera, ale nijak jsem nezaregistroval poznámku o tom, že točil v Praze. Byl tady 2 měsíce a natočil tady celý film. Jmenuje se to Running scared

jahodove_ticho ( 5. prosince 2013 21:35 )

Koukám že půlka pilotů vyrazila na letních, to je pak jeden crash dost solidní výsledek

jahodove_ticho ( 5. prosince 2013 21:34 )

...řekl trouba z MHD

jarypadlo ( 5. prosince 2013 16:27 )

Když jste chtěli pietní poctu,měli jste jet s výfukama do kabiny a zavřenými okny.Proč máme tak levný benzín a naftu???

Zobrazit celou diskusi