Paul Walker zemřel v sobotu při cestě na charitativní akci. Uhořel na místě spolujezdce. Kdo ale byl řidič červeného Porsche? Měl takové zkušenosti, aby utáhl tento sportovní vůz?

Herec z filmů Rychle a zběsile si sedl na osudné sedadlo smrti, jak se místu spolujezdce přezdívá, aniž by věděl, že za necelou půl hodinu zemře velmi bolestivou smrtí. Svému dlouholetému kamarádovi Rogerovi Rodasovi (†38) totiž naprosto věřil.

Roger Rodas byl totiž bývalým závodním jezdcem, který s rychlými auty měl bohaté zkušenosti. V současnosti ale pracoval jako finanční poradce. Přesto jeho zkušenosti byly natolik velké, že zpráva o úmrtí obou byla jako blesk z čistého nebe. Nejstrašnější momenty ale zažil Rodasův osmiletý syn, který byl na místě nehody mezi prvními!

Snažil se ho zachránit osmiletý syn!

Jak očitý svědek Jim Torp pro Dailymail vypověděl, přestože záchrana byla naprosto nemožná, syn Rogera Rodasese svého otce snažil z auta dostat. „Jeho syn přeskočil plot a snažil se svého otce vytáhnout z hořícího auta,“ uvedl Torp. To se mu ale nepodařilo. Viděl tak na vlastní oči, jak jeho otec umírá v plamenech.

Nehoda se stala blízko místa, kde se konala charitativní akce, na kterou Rodas s Walkerem jeli. A tak hosté večera, mezi kterými byl právě i osmiletý řidičův syn, byli u hořícího auta jako první. „Nemohli jsme už nic udělat,“ řekl Torp.    

Havárií tak nebyla zasažena jen rodina Paula Walkera a jeho dcera Meadow, ale i rodina Rogera Rodase, jehož syn bude mít nejspíš traumatické zážitky a může se stát, že si do konce života bude vyčítat, že svého otce nedokázal z hořícího auta dostat ven.