Podle prohlášení z oficiální facebookové stránky herce Walker seděl ve chvíli nehody na sedadle spolujezdce ve voze svého přítele. To potvrzuje i fotografie fanouška. Oba měli namířeno na charitativní akci organizace Reach Out Worldwide, kde se sbírali prostředky na pomoc lidem zasaženým tajfunem na Filipínách.

Místní policie uvedla, že oba pasažéři červeného Porsche zahynuli po nárazu vozu do sloupu osvětlení a do stromu. Když na místo dorazila hlídka, bylo auto v plamenech. Podle vyšetřovatelů hrála při nehodě roli vysoká rychlost.

Walker pracoval na sedmém díle série Rychle a zběsile, která ho nejvíc proslavila. Natáčení začalo v září. Smrt zasáhla i jeho parťáka Vin Diesela. "Kamaráde, budeš mi chybět. Nemám slov. Odpočívej v pokoji," napsal na sociální síť.

"Paul byl 14 let skutečně jedním z nejmilovanějších a nejrespektovanějších členů naší studiové rodiny a tato ztráta je zdrcující pro nás, pro každého, kdo se podílel na filmech Rychle a zběsile, a pro nespočet fanoušků," uvedla společnost Universal Studios.