Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Metylakohol zabíjí dál: Další oběť je žena ze Semilska!

Metanol má další oběť. Zemřelo už přes 50 lidí
Metanol má další oběť. Zemřelo už přes 50 lidí  (Autor: ČTK)
Autor: ljš, ČTK - 
3. prosince 2013
20:25

Patnáct měsíců od vypuknutí metanolové kauzy a pančovaný alkohol stále zabíjí. Poslední obětí je žena ze Semilska, do jejíž smrti je zapleten i policista.

"Na Semilsku dnes zemřela žena po požití alkoholického nápoje obsahujícího nebezpečný metanol. Případ vyšetřuje policejní inspekce, protože v něm figuruje i příslušník policie," řekla mluvčí Generální inspekce bezpečnostních sborů Radka Sandorová. Další podrobnosti k případu zatím nechtěla zveřejnit.

"Prověřujeme případ dnešního úmrtí ženy z okresu Semily po požití alkoholického nápoje obsahujícího metylalkohol," uvedla Sandorová. Potvrdila, že inspekce se kauzou zabývá, protože je do ní zapojen příslušník policie. "Více ale nyní nemohu říci, vyšetřování je teprve na začátku," doplnila.

Mluvčí kvůli úmrtí zároveň varovala před pitím podezřelých alkoholických nápojů, například z nekolkovaných lahví. Požádala také, aby se kdokoli, kdo narazí na takové alkoholické nápoje, nebo má informace k dnešnímu úmrtí na Semilsku, obrátil na linku 158 či telefon operačního střediska policejní inspekce na čísle 974 839 734.

V České republice odstartovala loni v září série 47 úmrtí na otravy metanolem v alkoholických nápojích. Další desítky lidí skončily v nemocnici. Zlínská policie letos v listopadu ukončila vyšetřování hlavní větve metanolové kauzy. Stíháno je 31 osob, sedm z nich pro úmyslné obecné ohrožení.

strnad86 ( 4. prosince 2013 11:35 )

Ahoj , už máte dárky na Vánoce? Portál www.AkceZ.cz Vám jako 1. v ČR vrátí peníze nejen za nákup v e-shopech, ale i za platbu pojištění či půjčku. Podívejte se!

reknirmareno ( 3. prosince 2013 21:02 )

Huberte, ty jses vul.

andreslawicky ( 3. prosince 2013 20:47 )

Konečně dobrá zpráva přeci se to nevylije když si to koupili

Zobrazit celou diskusi