Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vyhozenému huskymu jeho majitel uřízl na D1 ucho!

Autor: Jiří Čada - 
24. listopadu 2013
21:39

Neuvěřitelná muka prožíval na dálnice D1 asi pětiletý sibiřský husky. Jeho majitel, ještě než ho uvázal na 95 kilometru ve směru na Prahu u dálničních svodidel, mu ořízl pravé ucho.

„V tom uchu měl identifikační tetování a majitel, tak znemožnil identifikaci a možnost pátrat po něm,“ vysvětlil Blesku Ladislav Váňa ze zvířecího útulku v Kletečné na Humpolecku. Na zbídačeného psa, kterého u dálniční krajnice míjely stovky řítících se vozidel, Váňu upozornili dálniční policisté.

„Když jsem tam pro něho přijel, tak jsem zjistil, že zvíře je zčásti ochrnuté také na zadní část těla. Patrně do něho někdo najel autem,“ popisoval stav huskyho jeho nový majitel. Ten mu dal nyní jméno po deníku Blesk.

S Bleskem může zatím jen na velmi krátké vycházky. „Často musí odpočívat! Zadní nohy mu co chvíli vypovídají službu,“ postěžoval si na nový přírůstek útulku Váňa. Tomu tento týden v jednom z jeho výběhů někdo usmrtil tři jeleny. O víkendu Váňa dostal další varování. „Emailem mě přišla výhrůžka, že teď je řada na mě. Předávám to znovu policii,“ říká Ladislav Váňa.

naidka ( 26. listopadu 2013 09:06 )

Blesku, když pan Váňa dal pejskovi jméno podle vašeho časopisu, zachovejte se jako jeho kmotři a pošlete něco na přilepšenou . Uděláte dobrý skutek.

zaviracispendlik ( 25. listopadu 2013 12:14 )

měl tam tetovací číslo, ještě, že něměl čip, to by mu uřízl krk

negomba ( 25. listopadu 2013 11:01 )

Zrůda! Uříznout mu také ucho a přivázat někam hluboko do lesů šmejda!! A ty se pejsku zotav a žij moc šťastně u nových majitelů!! Nechápu, co proti panu Váňovi kdo má, když zvířatům pomáhá?? Takové zprávy, kde je trýznění zvířat za kterým stojí nějaká pomatená zrůdná bytost co si říká člověk mě zlobí i děsí. Co se s lidmi děje prokristapána???

ewulanie ( 25. listopadu 2013 08:17 )

Můžeme nějak pomoci?

cinderella1 ( 25. listopadu 2013 00:39 )

Kez by se zjistilo, komu ten pes patril. Hovado je slabe slovo.

Zobrazit celou diskusi