Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zeman vyrazil o berlích do parku! Pijana a tupce z něj dělá drsná satira

Miloš Zeman se prý zotavuje rchle. V Národním si z něj mezitím dělají drsnou srandu
Miloš Zeman se prý zotavuje rchle. V Národním si z něj mezitím dělají drsnou srandu  (Autor: Archiv Blesku, Hrad)
Autor: simao, ČTK - 
15. listopadu 2013
12:39

Miloš Zeman se podle ministra zdravotnictví Holcáta zotavuje rychleji, než se čekalo. Už prý vyrazil o berlích i na krátkou procházku zámečku v Lánech. Mezitím se však hodně mluví o hře v Národním divadle - Miloš Ubu totiž ztvárňuje prezidenta jako tupce a opilce, který trpí virózou a při pohledu na korunovační klenoty se mu dělá blbě.

"Díky lepšící se kondici již zvládá pan prezident chůzi o berlích i po schodech, dokonce během rehabilitačního cvičení absolvoval krátkou procházku po lánském parku," prozradil ministr zdravotnictví a hlava Zemanova lékařského konzilia Martin Holcát. Prezident se podle něj léčí rychleji, než se původně předpokládalo. "I nadále používá ortézu, celkově se mu daří velmi dobře," dodal Holcát. Zeman se přitom zranil na konci října. V noci si poranil koleno a jak později v rádiu Impuls prozradil: "Nebyl to náraz do zdi, byl to náraz kolenem do šatní skříně." 

Naštval invalidy, podepsal Remka a přijal Číňany i Filipa

Zeman nyní musel výrazně osekat svůj program - na zámečku v Lánech se však již pustil do práce. Tento týden třeba podepsal pověřovací listinu velvyslance bývalému kosmonautovi Remkovi, který tak odletí do Moskvy. Přímo za Zemanem pak dorazil šéf KSČM Vojtěch Filip, či Bohuslav Sobotka (ČSSD), dnes je bude následovat premiér Rusnok. Zeman také přijal čínskou delegaci, která ho pozvala do své země. Do konce roku však musel Zeman všechny zahraniční cesty zrušit. Vedle toho však Zeman stihl již svým výrokem o nižší důstojnosti na invalidním vozíku naštvat radu postižených.

Ze Zemana si utahuje satira: Když vidím klenoty, tak se mi dělá blbě

Ministr Holcát přitom opakovaně popírá, že by Zemanův pád zapříčinil alkohol. Jenže Zeman a sklenička, to k sobě prostě tak nějak už patří, upozorňuje ostře diskutovaná satirická hra Miloš Ubu, uvedená v pondělí na půdě Nové scény Národního Divadla. "Kdybych byl prezidentem, tak bych si udělal konzilium lékařů, kteří by mi léčili kocovinu už dopoledne. A ministr zdravotnictví by vdyal oficiální prohlášení o tom, že já vůbec nechlastám," říká při představení poněkud natvrdlý pijan Miloš. "Já jak vidím klenoty, tak se mi udělá blbě," dodává s jasnou narážkou na Zemanovu kauzu viróza.

"Pošli Lívii někam hodně daleko, ať mám pokoj," říká pak Milošovi ve hře s dalším rýpnutím do aktuálního dění král Václav. A domlouvají se, že Lívie pojede na Slovensko. To prý bude stačit... Ne každému se však tenhle satirický projekt, na který přispěl do rozpočtu i pražský magistrát, líbí. "Politický kabaret je svébytná umělecká forma, která nemusí být vysloveně politicky korektní," brání se na serveru lidovky.cz mluvčí ND Tomáš Staněk, ale přiznává, že rozezlených "dopisů a mailů chodí opravdu hodně". Přímo z Lán však patrně zatím nedorazil žádný.

e.44 ( 16. listopadu 2013 12:53 )

Dík za palce dolů. Dostat od tebe palce nahoru, začala bych přemýšlet jestli jsem nenapsala blbost

panda82 ( 16. listopadu 2013 11:17 )

Diskuze na úrovni, inteligence a vyjadřování některých diskutujících za hranicemi slušnosti, o šéfredaktorovi tohoto bulváru a majiteli nepochybuji, že vyhlásil tabu ke své úrovni chování

123automobil ( 16. listopadu 2013 08:35 )

123automobil ( 16. listopadu 2013 08:35 )

123automobil ( 16. listopadu 2013 08:34 )

Zobrazit celou diskusi