Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

U Zemana se střílelo: Smrt krásných bažantů!

Autor: vr, rap - 
16. listopadu 2013
13:49

Pole u Bažantnice Amálie nedaleko Lánského zámečku, kde se kurýruje Miloš Zeman (69), ve čtvrtek ovládly bambitky. Po akci to tam vypadalo jako na pohřebišti opeřenců. A ani smrt dnes není zadarmo!

Nehonily se lišky jako v Británii, ale bažanti. Cena? 450 korun za každý odprásknutý kus. Těch Blesk z fotek napočítal zhruba 250. Za předpokladu, že si bezvládná těla nikdo jako trofej neodnesl domů, což stojí další peníze, tak jen za ulovená zvířata byl vystaven účet kolem 120 tisíc korun.

Zaplatila to hořčice

Kdo to zaplatil? Podle informací Blesku firma Boneco vyrábějící majonézy a hořčice, která patří do impéria rodiny ministra zemědělství v demisi Miroslav Tomana (53). Ten se honu také zúčastnil. Kuriózně ale nechtěl prozradit, kdo další. „Nemůže zodpovědět otázku, kdo se honu účastnil, neboť neví, komu byly pozvánky zaslány,“ tlumočil prostřednictvím mluvčí Dany Večeřové a dodal, že jde o tradiční podzimní záležitost.

Kdo střílel a kdo mlžil

Na fotkách, které ze zálohy pořídil Blesk, se ze známých tváří vyjímal exministr zemědělství Jakub Šebesta (64). K oboře přijelo i auto šéfa KSČM Vojtěcha Filipa (58), který ten den jednal s prezidentem. „Já bych tak rád do lesa, ale kdo na to má čas,“ řekl ale Blesku aniž by jasně popřel, že by si zalovil s ostatními. Že by další utajená »lánská schůzka«?

Tady je Milošovo!

Bažantnici Amálii má na starost Lesní správa Lány, což je příspěvková organizace Kanceláře prezidenta republiky. Kdyby si chtěl Zeman zničehonic zalovit anebo v lese třeba objímat stromy, může jakoukoliv akci v bažantnici i oboře zrušit 24 hodin před konáním. A za každé zvíře, které se tam uloví, jdou peníze do státní kasy. Podívejte se, kolik!

Kolik to vyneslo?
zvíře       cena za odstřel 1 ks
srnec

     3800 Kč až 14 800 Kč

prase divoké      1 500 Kč
bažant      450 Kč

 

Zeman už chodí!

Kvůli záhadnému zranění kolene byl prezident posledních pár týdnů připoután na invalidní vozíček a léčil se na zámečku v Lánech. Vše je ale na dobré cestě! Tvrdí to alespoň ministr zdravotnictví v demisi a Zemanův lékař Martin Holcát (59).“Díky lepšící se kondici již zvládá pan prezident chůzi o berlích i po schodech, dokonce během rehabilitačního cvičení absolvoval krátkou procházku po lánském parku,“ uvedl. Koleno ale nezpevněné nemá. „I nadále používá ortézu, celkově se mu daří velmi dobře,“ tvrdí ministr.

Rady za 14 mega

Právě za Tomana ministerstvo zemědělství vypsalo soutěž za 14 milionů korun. Co bude dělat vítězná firma? Radit myslivcům ve věcech novinek v lesnickém výzkumu či propagovat obor. Informovala o tom Mladá fronta Dnes.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Video se připravuje ...
Další videa