Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Techtle mechtle: Zeman se sešel s Rusnokem, ale oba mlčí!

Miloš Zeman se se sešel s premiérem v demisi Jiřím Rusnokem. O čem jednali?
Miloš Zeman se se sešel s premiérem v demisi Jiřím Rusnokem. O čem jednali?  (Autor: Blesk - Zbyněk Pecák)
Autor: ČTK, lm - 
15. listopadu 2013
22:44

A už je to tu zase! Miloš Zeman (69) pořádá na svém zámečku v Lánech pro vyvolené jednu tajnou schůzku za druhou. Prezident se zřejmě inspiroval pohádkou Šíleně smutná princezna a dnes odpoledne kul pikle pro změnu s premiérem v demisi Jiřím Rusnokem (53).

Mluvčí vlády Jana Jabůrková sdělila, že se jednalo o běžnou pracovní schůzku. Sám Rusnok před novináře nevyšel, jednání odmítla komentovat také prezidentova mluvčí Hana Burianová.

Před setkáním se předpokládalo, že schůzka se bude týkat budoucnosti kabinetu v demisi, v jehož čele Rusnok stojí. Prezident Zeman by měl příští čtvrtek pověřit sestavením nové vlády předsedu vítězné ČSSD Bohuslava Sobotku. Šéf sociálních demokratů předpokládá, že kabinet vzešlý z říjnových voleb by mohl být vytvořen do konce roku.

Rusnokův úřednický kabinet, který prezident Miloš Zeman jmenoval 10. července, nezískal důvěru Poslanecké sněmovny. Poslanci se pak dohodli na rozpuštění Sněmovny a předčasných volbách, ve kterých pět ministrů neúspěšně kandidovalo za Stranu práv občanů - zemanovci.

japos22 ( 16. listopadu 2013 13:13 )

Prezident se sešel s premiérem - podle Blesku techtle mechtle

zadnice ( 16. listopadu 2013 10:49 )

I Ty jeden Zemane.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa