Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

V libereckém klubu se měl objevit chlapec s nakažlivou mutací delta: Další Techtle Mechtle? Klub takové označení odmítá

Autor: js, rc - 
30. června 2021
05:00

Liberečtí hygienici zaznamenali případ delta mutace, takzvané indické varianty, v jednom z libereckých klubů. Návštěvníci, kteří v klubu Bunkr byli 19. června, by se měli preventivně nechat otestovat. Klub začal být rázem přirovnávám ke klubu Techtle Mechtle v Praze. Majitel klubu však takové přirovnání odmítá.

Po vládních rozvolněních se klubový a noční život pomalu vrací do běžných kolejí. Přesto by na sebe měli být lidé opatrní. Liberečtí hygienici totiž zaznamenali jeden případ indické mutace koronaviru v nočním klubu. „Jednalo se o mladého chlapce, který byl přítomen 19. června v klubu Bunkr, a bylo to v době, kdy byl infekční,“ uvedl krajský hygienik Vladimír Valenta. Náhodně se tak mohli nakazit další návštěvníci, kteří nemají ani tušení, že by koronavirus mohli dál šířit. Hygienici žádají ty, kteří v nočním klubu 19. června byli, aby se otestovali. „Aby využili možnost preventivního PCR vyšetření, které je hrazené, a na to vyšetření zašli,“ doplnil Valenta.

Klubem prošly stovky lidí

Inkriminovaný sobotní večer se v klubu odehrávala party ve stylu 80. a 90. let. „Mohlo se nám tady protočit kolem 400 lidí. Byla to party, lidé přicházeli a odcházeli,“ řekl majitel klubu Tomáš Hájíček. Testům se po domluvě s hygienou nevyhnou ani zaměstnanci klubu. Výskyt mutace v nočním klubu vyvolal velký rozruch, a tak se majitel vyjádřil v příspěvku na sociální síti Facebook, v němž uvedl, že je v kontaktu s krajskou hygienou. „O tomto víkendu nás kontaktovala Krajská hygienická stanice s tím, že je jeden nakažený covid mutací delta a uvedl, že byl u nás v klubu 19. 6. na akci… Ano, opravdu vážně JEDEN z těch xset lidí je bohužel nakažený,“ oznámil v příspěvku s tím, že není jasné, kde se návštěvník nakazil. „Těžko říct, jestli se nakazil v práci, ve škole, v hospodě, v baru nebo prostě někde, kde byl, než šel k nám do klubu, ale všichni teď ukazují na Bunkr a KHS vyzývá všechny, co u nás 19. 6. byli, ať se jdou pro jistotu otestovat,“ vyzval všechny návštěvníky s tím, aby na klub nezanevřeli. 

Druhé Techtle Mechtle?

Jakmile se totiž veřejnost dozvěděla, že se vyskytla v baru mutace koronaviru, nevyhnuli se přirovnání k pražskému klubu Techtle Mechtle. Na pražských Vinohradech probíhala v minulém roce 11. července party, kam přišla dívka, která byla nemocná. V průběhu večera se nakazilo až 165 lidí. Majitel klubu Bunkr však takové přirovnání odmítá. „Nevíme, jak se k tomu vyjádřit, po roce se otevřelo a my jsme rádi, že k nám chodí lidi a my můžeme zase provozovat klub a připravovat akce a koncerty,“ uvedl nadále v příspěvku s tím, že přirovnání k Techtle Mechtle by mohlo přinést klubu špatnou reputaci a odliv návštěvníků. „Nejsme jediný klub nebo hospoda v Liberci, co je otevřena! Naopak většinou k nám návštěvníci pokračují z jiných podniků. O to víc se nám zdá, že se někdo rozhodl nás pranýřovat v médiích kvůli jednomu nakaženému a udělat z nás „liberecké Techtle Mechtle” na začátku sezony, kdy připravujeme spoustu venkovních koncertů známých kapel u nás před klubem. Tímto samozřejmě nezlehčujeme situaci a prosíme všechny návštěvníky, aby byli zodpovědní a preventivně se otestovali a ujistili, že jsou v pořádku,“ dodal v příspěvku majitel klubu.

Pozitivní odezva

Jak se zdá, klub má však velkou skupinu fanoušků, kteří se za něj na Facebooku postavili. „Skvělé vyjádření. Držte se, tohle může bohužel potkat jakýkoliv podnik, i když udělá první poslední ze všech opatření, ale největší zásluha je dát lidem po roce trochu dobré nálady a pohody,“ napsala pod příspěvek na stránce Bunkr Music Club na sociální síti Věra. „To je peklo, držte se,“ napsal Jan. „Držím pěsti! Musíte jet dál! Dobře napsaný vyjádření,“ reagoval Zbyněk.

VIDEO: Jaká je šance nakazit se covidem, i když jste očkovaní?

vinke ( 30. června 2021 13:35 )

To ty nevíš nic o klubu Techtle Mechtle a co se tam okolo covidu dělo .Jedna nakaženáí tam nakazila asi 200 lidí. Ty chytrá, pisálková

vinke ( 30. června 2021 13:26 )

Majitel Klubu a jeho fejsbůkoví příznivci se tváří, že nechápou o co jde . Jeden nakažený deltou a porotočilo se tam za noc 400 lidí. Ti pochopitelně na žádné testy nepůjdou,aby snad svému klubu neuškodili. Budou spoléhat na to, že případnou nákazu nějak přechodí. Mezitím se samozřejmě nakazí desítky dalších. A začne to být očividné až to řada z nich neustojí na tajno a už bude zase na všechno pozdě .

zamlzena ( 30. června 2021 11:27 )

Já bych provozovala jen venkovní zábavy a zahrádky. Je léto, tak to snad jde. Jestli ale budou lidi stále jako "malý Jarda", tak se koncem léta zase máme na co těšit.

JaNat ( 30. června 2021 08:49 )

I když je to název - tak blbě napsaný nadpis. Další Techtle Mechtle - neeeeeeeeee nic dalšího, mutace se prostě jenom šíří, techtle mechtle nemechtle.

JaNat ( 30. června 2021 08:46 )

Techtle mechtle....??????? To asi písálek neví co techtle mechtle znamená.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa