Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rath: Proč mě odstranili? Byl jsem nepříjemný řečník!

David Rath se po propuštění z vazby rozpovídal o tom, proč byl v politice hrozbou
David Rath se po propuštění z vazby rozpovídal o tom, proč byl v politice hrozbou  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan, Zbyněk Pecák)
Autor: simao, ČTK - 
13. listopadu 2013
15:27

Je ve svém živlu. David Rath opět řeční a řeční, dostává k tomu ostatně spousty prostoru. Poprvé může na svobodě mluvit o svém případu. A tak znovu opakuje, jak ho těch 7 milionů v krabici od vína překvapilo a že v zahraničí žádné peníze ulité nemá. Zároveň tvrdí, že ho "odstranili" právě kvůli tomu, že byl nepříjemným řečníkem a pil oponentům krev. A že si na něm nyní někdo dělá kariéru.

Po propuštění z vazby se stal terčem pozornosti. David Rath stihl již rozdat několik velkých rozhovorů i přijmout pozvání do televizních pořadů. Komentuje všechno možné - samozřejmě nejvíce svůj případ. Stihl také strávit již nějaký čas s oběma svými rodinami - s manželkou i milenkou, u které má již vedené trvalé bydliště. Co však nestihl, je návštěva u jeho otce. Mluvil zatím jen telefonicky. "Chci ho určitě také nějak v klidu vidět," řekl Rath o otci Ratmírovi, který se zotavuje z vážného poranění páteře. 

O svém kauze pak Rath říká, že je výsledkem snahy zbavit se nepříjemného opozičního řečníka v parlamentu. "Protože jsem byl nepříjemný řečník v parlamentu, tak jsem spoustě lidí pil krev. Byl jsem takový jako atraktivní terč. Byl jsem parlamentní politik a soustředil jsem se na vystoupení ve Sněmovně, spíš než na nějaké zákulisní intriky," řekl ČTK Rath. Myslí si, že přes jeho případ chtěli vládní politici zastrašit všechny ostatní. Podle Ratha je důkazem to, že "už nikdo ve Sněmovně takto ostře nevystupuje." "Myslím, že dlouho nebude, protože v těch lidech je možná trochu takový strach - neupozorňovat na sebe, protože pak to někomu stojí za to zaměřit se na něj," uvedl exposlanec.

Soudce si na něm prý chce udělat kariéru

Rath si zároveň myslí, že si na jeho kauze několik lidí udělalo kariéru. Nyní zmínil i soudce Roberta Pacovského, dříve upozornil na Lenku Bradáčovou. Podle Ratha přitom není ve spisu jediný důkaz o tom, že by věděl o trestné činnosti. "Ať tomu někdo věří nebo ne, já jsem fakt nevěděl, že v té krabici něco takového je," zopakoval v rozhovoru pro Právo, že sedm milionů v krabici od vína nemá na svědomí on a že ho peníze překvapily.

Kott a Pancová schválně nafukovali své možnosti, tvrdí Rath

Rath zároveň dodává, že jeho údajní "kumpáni" Kott a Pancová "přeceňovali a schválně nafukovali své možnosti". Že zakázky ovlivňovat nemohli. "Nevím, jestli ve finále něco dělali, nebo nedělali, ale co vím určitě, je, že neměli žádnou možnost cokoliv udělat," tvrdí Rath. Nyní však záleží na soudu, jestli rathovi uvěří. Bývalému politikovi hrozí uza údajnou korupci a manipulování zakázkami ve Středočeském kraji až 12 let vězení.

itartas ( 14. listopadu 2013 11:03 )

Samozrejme, Rath byl neprijemny tim, ze nezapadal do davu blbu a pitomcu. Ja si ho vazim, ma uroven, vi o cem je rec a je neskonale sarmantni clovek. Vsichni co ho tady jiz odsoudili a maji za zlodeje, nevim kde berou tu jistotu, ze opravdu se provinil necim. Ja osobne si myslim, ze byl nepohodlny a opet zase nase justice zapracoval. Uz konecne pochopte, ze takto mohou odstranit kohokoliv...nasi justici neverim ani slovo, coz je velmi smutny fakt.

kana2 ( 14. listopadu 2013 07:49 )

to je jasný kradou všichni ale on měl ještě provokatérský řeči vždyť ho trhli zrovna po takovém dlouhém peprném projevu teď už jsou mimo hru tak ho mohli propustit to byl hlavní důvod držet ho tak dlouho ve vazbě Nečaska byla v díře pár dní a Nečas kvičel jaká je to diskriminace mám vážné pochyby o spravedlivosti soudů

lene1 ( 14. listopadu 2013 04:47 )

ZLODEJ SI, si myslíš, že sme všetci d.r.bnutý - si ZLODEJ a patríš do BASY thats all

spenatky ( 13. listopadu 2013 21:47 )

Prdlajs nepříjemný řečník, kradl jak straka a odstranil se sám. Doufám, že tohle byla první čtvrtina, nejvejš.

hejhej ( 13. listopadu 2013 19:42 )

Ráth je odporný, prolhaný narcis.

Zobrazit celou diskusi