Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Zemřel spoluautor scénáře Cirkusu Humberto: Otto Zelenkovi bylo 82 let!

Ve věku 82 let zemřel dramaturg a scénárista Otto Zelenka
Ve věku 82 let zemřel dramaturg a scénárista Otto Zelenka  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
22. října 2013
12:41

Podílel se na scénáři k filmu Cirkus Humberto, nebo třeba O zvířatech a lidech. Známý dramaturg, spisovatel a scénárista Otto Zelenka, otec režiséra Petra Zelenky, zemřel v 82 letech.

Zelenka se například podílel na scénářích desítkách seriálů a inscenací. Byly mezi nimi seriály Cirkus Humberto a O zvířatech a lidech, inscenace a minisérie Manželská tonutí, Zelňačka a Člověk proti zkáze. V roce 1988 byl spoluautorem cyklu televizních dobových komedií U nás doma, předtím se podílel na televizních snímcích Žena pro hrdinu a Tísňové volání.

Otto Zelenka po maturitě na kralupském gymnáziu studoval dramaturgii a scenáristiku na pražské FAMU. Působil nejprve jako dramaturg v Československé televizi, poté pracoval jakožto dramaturg a scenárista ve Filmovém studiu Barrandov. V 90. letech byl odborným asistentem na pražské Filmové a televizní fakultě.

djaba ( 22. října 2013 21:54 )

Autor scénáře nemusí být nutně autorem knihy ,i když jsem do teď myslel , že Cirkus Humberto napsal Nikolaj Alexejevič Ostrovskij.Nebo alespoň Čuk nebo Gek.

Zobrazit celou diskusi