Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Obama zachránil kolabující ženu: Je to podvod, volají lidé na internetu..

Obama zachytil kolabující těhotnou ženu
Obama zachytil kolabující těhotnou ženu  (Autor: ČTK, Reuters)
Autor: šim - 
22. října 2013
11:16

Postavili ji přímo za amerického prezidenta, když pronášel proslov o zdravotní péči v USA. Těhotná diabetička Karmel Allison náhle během jeho projevu začala kolabovat. Prezident bleskurychle zareagoval a ženu zachytil. „Díky, že jste mě chytil, pane prezidente,“ vzkázala mu po internetu ženu. Lidé už začali spekulovat, že vše bylo nahrané!

To se stává, když mluvím příliš dlouho,“ zavtipkoval Obama po horké chvilce, kdy mu přímo za jeho zády začala kolabovat mladá nastávající maminka, která v obecenstvu reprezentovala americkou Asociaci diabetiků.

Během půlhodinového projevu na ni přišla slabost, začala se jí motat hlava a ztrácela vědomí. Prezident jako by to nějakým šestým smyslem vytušil a v pravý okamžik se otočil, aby mladou ženu zachytil těsně před tím, než spadla.

Obama ji chytil za ruku a řekl: „Mám vás, jste v pořádku.“ Neopomněl se podívat přímo do kamer, které jeho projev snímaly. Těhotnou ženu si okamžitě převzali přítomní zdravotníci a předali ji do péče lékaře Bílého domu. Obecenstvo začalo prezidentovi spontánně tleskat.

Díky, pane prezidente!

Za záchranu mu později přes internet poděkovala sama Karmel. „Moc se stydím, že jsem omdlela přímo před prezidentem, ale bylo mi potěšením, že jsem tam mohla být,“ řekla Karmel pro CNN. „Jediné, co jsem si po kolapsu uvědomila, bylo, že mě chytil sám prezident. Páni, co se mi to právě přihodilo, prolétlo mi hlavou,“ dodala nastávající maminka, která žije se svým manželem v San Diegu.

Prozradila, že ve volném čase si ráda užívá s přáteli, ráda leze po horách, pokud zrovna není těhotná, a má ráda českého spisovatele žijícího ve Francii Milana Kunderu.

Také Karmelin manžel David se připojil k poděkování. Na sociální síti Twitter napsal: „Děkuji Baracku Obamovi, že zachytil moji ženu Karmel, když omdlévala. Americká diabetologická asociace vám děkuje.“ Přiznal však, že se bál jít své ženě na pomoc přímo na pódium. Obával se totiž reakce tajné služby na jeho náhlé přistoupení k prezidentovi…

Je to podvod?

Na sociálních sítích se okamžitě objevily spekulace, že celá akce byla nahraná a kolaps těhotné ženy a její zachycení Obamou bylo plánované. Karmelin manžel to však popřel.

"Bylo to báječné vystoupení, efektivní. Nehledě na to, že to bylo nahrané," napsal na Twitteru svůj názor uživatel Millsy.

Uživatel s přezdívkou They are out of control zpochybnil Obamův herecký výkon. "Měl by se zeptat svých kámošů v Hollywoodu, aby mu poradili, jak to správně načasovat," poukazuje na to, jak mohl zády otočený Obama vědět, že žena přímo za ním kolabuje.

pelagie ( 23. října 2013 08:17 )

To, že stojí přímo na prezidentem je divné , viděli jste někdy , aby obyčejný člověk byl při projevu státníka takto blízko ??? NIkoli , všechno je to jenom nahrané , no jo no Amerika ......

black7011 ( 22. října 2013 11:54 )

Putin i Obama mají společného otce CHucka Norrise..

reggina ( 22. října 2013 11:42 )

na Putina nema http://www.youtube.com/watch?v=aAcEE_4T-S4

Zobrazit celou diskusi