Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Otec týraných chlapců z Kuřimi: Ukradl klukům 24 100 Kč?

Autor: op, simao - 
22. října 2013
09:59

Žádné peníze pro kluky jsem neukradl! Tvrdí Radek Coufal, táta týraných chlapců z kauzy Kuřim, odsouzený za zpronevěru. Jenže odvolací soud ho neočistil, a tak nyní zvažuje dovolání k Nejvyššímu soudu.

Městský soud v Brně potrestal Radka Coufala podmínkou za to, že nepřeváděl na stavební spoření synů Jakuba (16) a Ondry (14) peníze, které jim jako odškodnění posílala z vězení matka a jeden z tyranů Jan Turek.

Celkem šlo o 24 100 korun. Na jeho konto přišly od května 2010 do září 2012. „Při procesu jsem ty peníze na výzvu soudkyně odevzdal, přesto mě odsoudila k deseti měsícům s odkladem na tři roky,“ postěžoval si Blesku Radek Coufal. Trestní oznámení kvůli zpronevěře náhrady škody za prožité utrpení na něj podali prarodiče chlapců, kteří je nyní mají v péči. „Při soudu o odškodnění se rozhodlo, že peníze půjdou na můj účet,“ vysvětlil Coufal.

Svoje syny bych nikdy neokradl, tvrdí otec

Coufal doufal, že ho dnes krajský soud zprostí viny. „Je nesmysl, že jsem byl odsouzen přesto, že jsem peníze pro kluky odevzdal. Myslím si, že rodiče mé bývalé ženy se mě snaží od kluků odříznout,“ tvrdil Coufal. Jenže soud dnes zamítl jeho odvolání proti podmíněnému trestu. A Coufalovi tak i nadále hrozí 10 měsíců s odkladem na tři roky.

"Nikdy bych svoje syny neokradl, žádné peníze jsem jim nevzal," stojí si i nadále za svým otec chlapců z kuřimské kauzy. S právníkem tak nyní zvažuje dovolání k Nejvyššímu soudu. Prý proto, že nebyla naplněna skutková podstata trestného činu. Soud však Coufalovi přiklepl tzv. souhrnný trest. nejen za zpronevěru, ale také za zanedbání povinné péče, za což bylo souzen letos v květnu.

Video Otec týraných chlapců z Kuřimi Radek Coufal vyvrátil, že by s jejich penězi jakkoliv manipuloval. - Blesk - Ondřej Požár
Video se připravuje ...

majojo ( 22. října 2013 11:08 )

Oni určitě ne. To spíš nějací potřební: Dědeček s babičkou, matička s tetičkou, strýček se Šrkdlovou..... Ale že jsou sice zticha, ale v pozadí to sledujou a upozorňujou.

majojo ( 22. října 2013 11:06 )

Asi by chtělo přezkoumat, kdo ke které sektě patrří, že? To se ani soudcům nevyhne.

majojo ( 22. října 2013 11:05 )

 A co když neukradl, co když jenom nechtěl, aby se to dostalo do chamtivých ručiček prarodičů, kteří mají stejně z vostudy kabát. Vychovali dvě úchylný sviňky, přesto jim soud svěří děti do výchovy - do pihele tmavýhio, kde to jsme? - Jo aha, u nás doma!

podlesni ( 22. října 2013 10:54 )

Ten soud v Brně jde nějak podezřele na ruku rodičům těch dvou bestií

Zobrazit celou diskusi