Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rodiče paterčat otočili: Možná je ukážou na Vánoce

Autor: ljš - 
19. října 2013
08:01

Rasistických a závistivých útoků na rodiče prvních českých paterčat ubylo, a tak Alexandra Kiňová začíná uvažovat o tom, že svá miminka veřejnosti nakonec přeci jen ukáže. Mohlo by se tak prý stát už před Vánoci.

„Tatínek říká, že by se dětmi hrozně rád pochlubil, ale ještě mají trochu strach. I já se jim snažím vysvětlit, že lidé jsou zvědaví a že jim určitě každý rád pomůže. Je to rarita a bylo by fajn děti ukázat," řekla Deníku Klára Vítková Rulíková, předsedkyně Českomoravské asociace Klubů dvojčat a vícerčat. Podle ní by se fotky paterčat mohly objevit ještě před Vánoci a na první narozeniny miminek se pak chystá televizní časosběrný dokument.

Závist je přitom naprosto neopodstatněná. Rodina sice dostala od města přidělený byt 3+1, ale vše si platí sama. "Platíme za něj 14 tisíc plus elektřinu, takže dohromady je to přes patnáct tisíc. Čistý nájem je asi šest a půl tisíce, ale víc než jednou tolik dělají poplatky za osm osob," vysvětlil tatínek paterčat Antonín Kroščen.

Alexandra je na tom přitom stejně jako ostatní maminky. Protože to byl její již druhý porod, nedostala za paterčata porodné a rodičovskou bere jen na jedno dítě. Přesto podle otce rodina s penězi vyjde. "Podívejte, my jsme rádi, že vůbec něco máme.(...) Paterčata a našeho Antonia mám napsané na sebe, takže mi to na odpočtu z daní a daňovém bonusu udělá na výplatě docela dost. Vyjdeme 
s tím," řekl Deníku.

amaliana ( 8. prosince 2013 00:33 )

No stát jim nic nedal, oni se snaží sami, stát jim dá jen ubohou mateřskou a pár stovek na přídavcích, jediné co jim stát dává jsou ty 2 chůvy a vůbec jim to nezávidím, moc je obdivuji, takhle mladí a tolik starostí...potažmo radostí. Držím jim palce a fandím jim od prvního dne, s jakou bravurou to zvládají. Ono pustit si k dětem 2 cizí paní, to musí být také odvaha. No teď už se znají, ale ze začátku to nebylo asi nic moc k závisti. Navíc ta paní taky potřebuje volno a na noc pomoc nemají. Vyskákat několikrát za noc z postele k ubrečenému jednomu dítku je věc a co potom k pěti dětičkám. Doufám že z nich budou mít jen radost

nejkaaaa ( 20. října 2013 19:39 )

Osudem ve vašich životech je vaše povaha..když tady čtu ty vaše plky (omluva pouze připadá na pubescenty) tak vás chci jen upozornit,že tahle rodina za vaší neschopnost mít se v životě fajn nemůže.Pokud je házíte do pytle s těmi co nepracují, kradou, nebo vám jen vadí to že si musíte na rozdíl od nich platit solárko, nebo lézt v poledne na slunko mám jen tolik..jste ubozí.To že lidé využívají systém at jsou černí nebo bílí je problémem zákonodarců, nic vám nebrání to dělat také, že?Stejně budete volit jen toho kdo vám maže med a slova taková co chcete slyšet a skutek utek.Můj děd emigroval do USA v roce 1934, dostal tehdy echo co hrozí,,přiznal se že utekl před nacisty a válkou.Hodně jsme o tom doma mluvili,proč.Nebyli jsme židé, cikáni,sociopati ala Bandaska z DSSS.Měl prostě jen strach. Žádný hrdina co zachranoval svět-Zachránil sebe, babi a potažno náš rod.Milí spolukomentátoři ten hlavní problém nás všech. Vlastní strach.Každý z nás má možnost se svým životem naložit jak uzná za vhodné, sice záleží jak mu ho nastartují rodiče, jaké potká v životě lidi, kteří posunou dopředu nebo strhnou na dno, nic jiného ale krom vás neexistuje.Svou zlobu miřte tam kam patří na své poslance které volíte, a jste jim u zadnice, na ty, které si platíte ze svých těžce vydřených almužen kdesi v kolbence nebo v marketu,ale lidé kteří pracují, vychovávají děti, nejsou vaši nepřátelé,jsou na tom stejně jako vy,bojují o přežití, o své sny, o svou budoucnost.A je jedno jestli mají žlutou, černou nebo bílou kůži, záleží především zda jsou dobří nebo špatní, tj jestli dodržují pravidla.Buďte dobří a važte si toho že tady můžeme v klidu plkat,protože nikdo nevíme kde se můžeme nacházet za týden.Co nás potká. Mimochodem všem rádoby neonáckům-je dokázáno že ten váš mameluk s knírkem měl panickou hrůzu z takových blbů jako jste vy.Běžte zpátky do škol. Howgh.

don153 ( 20. října 2013 15:35 )

Vy nadávate romákům ale na sebe se nepodíváte. oni kradou ale proč ,protože je každej odsuzuje a nikdo jim praci nedá... ale nikdy sem neviděl ve zpravách že by cigán ZNÁSILNOVAL SVOJE DĚTI NEBO JE PRODÁVAL to dělaj jen bílí huby tak se neserte do cigánu a starejte se o sebe. Tady jim píšete a ponižujete je ale přitom jim závídíte že jim stát něco dal..

3petunie ( 20. října 2013 13:42 )

Ukážou je na Vánoce a dojaté osamělé důchodkyně jim hned budou posílat balíčky.

vary ( 20. října 2013 09:07 )

Táhni na to vaše špinavý Slovensko, ty čobolačko a vem si všechny cikány k Vám, protože 90 procent této špíno bylo do ČR zavlečeno o Vás.

Zobrazit celou diskusi