Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Soud ukončil stíhání někdejšího policejního prezidenta Lessyho! Vrátí se do funkce?

Autor: shp, ČTK - 
14. října 2013
19:38

Městský soud v Praze dnes zastavil stíhání někdejšího policejního prezidenta Petra Lessyho. Verdikt soudu však nadále zůstává záhadou, zveřejněn nebyl. Kdyby bylo stíhání označeno za nezákonné, mohl by se Lessy do své funkce vrátit, informovala MF DNES.

Stíhání Lessyho soud zrušil pravděpodobně proto, že už stejné věci čelil v kárném řízení. Na tehdejšího policejního prezidenta v září podal trestní oznámení šéf zlínské policie Bedřich Koutný a jeho náměstek Jaroslav Vaněk. Důvodem bylo, že oba údajně pomlouval v novinách.

Právo a spravedlnost existují

„Je-li tomu tak, je to signál pro celou policii, že právo a spravedlnost existují. Budu trvat na tom, aby rozhodnutí exministra vnitra Jana Kubiceho o mém propuštění bylo zrušeno a já se vrátil do sboru,“ řekl v pondělí MF DNES Petr Lessy.

Vrátí se do funkce?

„Klient nikdy neměl být trestně stíhán ani zbaven funkce,“ řekl Lessyho obhájce Tomáš Sokol. Lessy teď bude mít zřejmě nárok na návrat do sboru a odškodnění. Ale to bude jisté až poté, co soud oznámí rozsudek.

naze ( 16. října 2013 10:39 )

Velká radost, od prvopočátku jsem věděla, že je to politický tah Kubiceho, doufám, že za to bude potrestán. Panu Lessymu gratuluji a doufám, že se vrátí do své funkci. Pan Červinka za nic nemůže, ale pokud je spravedlivý a čestný, měl by sám odstoupit.

lokii ( 15. října 2013 03:59 )

Uz dlouho mi nic neudelalo takovou radost jako tohle. To bylo od pocatku takove nejake divne a vypadalo to, jako kdyz vubec nemaji zajem slyest to, co pan Lessy rika. Doufam, ze mu vrati jeho funkci.

ronyrony ( 14. října 2013 21:37 )

To bylo dílo té swwwwině Kalouska a celé té zločinecké bandy Lessy zpět na své místo

hajnej ( 14. října 2013 21:22 )

no já to chápu tak že když je lessy nevinen /ono to od začátku řádně smrdělo/ tak musí být vinen kubice a spol. kteří to na něj ušili. tak doufám že trestní oznámení, vazba atd. se už na kubiceho sepisuje.

zkzkz ( 14. října 2013 21:16 )

Zobrazit celou diskusi