Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Muži vybuchla toaleta: Chci odškodnění, bojím se splachovat!

Michael Pierre ukazuje zranění, které mu výbuch záchodu způsobil. Dodnes se prý bojí splachovat.
Michael Pierre ukazuje zranění, které mu výbuch záchodu způsobil. Dodnes se prý bojí splachovat.  (Autor: Reprofoto NYDailyNews.com)
Autor: ČTK, lm - 
13. října 2013
12:06

Tento případ se zřejmě zařadí mezi další bizarní žádosti o odškodnění, které se dostaly v Americe před soud. Newyorčan totiž žaluje majitele budovy, v níž bydlí, aby se domohl odškodnění za zranění, které mu způsobila exploze jeho toalety. Dodnes se prý bojí splachovat!

Osmapadesátiletý Michael Pierre podle svého advokáta jen zatáhl za splachovadlo, aby se přesvědčil, že po dočasném odpojení vody vše funguje tak, jak má. Vzápětí se však porcelánová mísa rozletěla na kusy. Úlomky zasáhly muže do tváře, do rukou a do nohy. Zranění si vyžádala 30 stehů.

Advokát Sanford Rubinstein tvrdí, že jeho klient je zážitkem natolik otřesen, že když potřebuje spláchnout, činí tak pouze prostřednictvím dlouhého provázku z bezpečné vzdálenosti.

"Takový strach je součástí způsobené škody. Když splachujete, čekáte, že poteče voda, a ne výbuch," tvrdí právník. O výši odškodnění má podle něj rozhodnout porota.

Šestnáctiposchoďová budova, kde toaleta vybuchla, byla postavena už v roce 1964. Advokátka majitele Theresa Rachtová označuje událost za "strašnou" a připouští, že po takovém zážitku "by se každý cítil příšerně". Nicméně se domnívá, že šlo o "opravdovou nehodu", způsobenou nahromaděním tlaku během údržbářských prací. Celkem prý explodovaly čtyři toaletní mísy, žádnou závadu se však nalézt nepodařilo.

cinderella1 ( 13. října 2013 17:34 )

A co tak treba do CR? Nedavno jsem videla na fotce pani, ktera vykonala svoji potrebu primo v centu Prahy, mezi zaparkovanymi auty!

obluda.pb ( 13. října 2013 16:27 )

svatá pravda

sores ( 13. října 2013 12:52 )

Na 100% v Americe to odškodnění dostane na rozdíl od Česka které nedává vůbec žádné odškodnění za 100x závažnější případy. Doktor co zpacká řekne že nepochybil a dítě zůstane mrzák po zbytek. A odškodnění žádné nebo směšné, to je Česko!

zdrclamrdka ( 13. října 2013 12:19 )

ať se vrátí do Afriky a tam může chodit s.r.á.t do džungle, blbec

Zobrazit celou diskusi