Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Petr Kott z úplatkářské aféry Rath: Měl doma samopal a zájezd na Seychely

Autor: ČTK, poe - 
19. září 2013
06:28

Samopal, kulovnice či účtenka o zaplacení zájezdu na exotické Seychely. To vše se našlo v domě obviněné Kateřiny Pancové (43) a jejího přítele Petra Kotta (50). Vyplynulo to ze včerejšího líčení v kauze Rath.

Když loni v květnu kriminalisté přijeli do domu Kotta a Pancové v Rudné u Prahy, ve sklepě našli přes 30 milionů. A nejen to. „V trezoru byl nalezen samopal, kulovnice, dva zásobníky, kolt Amadeo Rossi, náboje,“ zaznělo u soudu. Dvě pistole s náboji měli milenci i v ložnici.

U Kotta v pracovně pak dále kriminalisté narazili na hodinky s koženým páskem, nebo třeba na účtenku na ruční zhotovení zlatého prstenu s briliantem či doklad o zaplacení zájezdu na Seychely za 189 400 korun.

Soudce Robert Pacovský zatím četl písemné záznamy o prohlídkách bytu a kanceláří, dnes chce přehrát videozáznam z prohlídek. Ratha, Pancovou a Kotta zadržela policie loni v polovině května v Rudné u Prahy. Rath šel z domu Pancové a nesl krabici, o které tvrdil, že je v ní víno. Ukázalo se ale, že byla plná bankovek. Podle obžaloby to byl úplatek, což Rath odmítá. Policejní komando mezitím vtrhlo do domu, kde zadrželo Pancovou s Kottem. Podle následujících prohlídek bytu měl Kott v trezoru samopal, dále zásobníky a náboje. Našel se také kolt a pistole. Policie zapsala ještě řadu balíčků s českými bankovkami, dolary a eury.

gabreta ( 19. září 2013 10:34 )

Na ožralovi ***ovi je krásně vidět,na jaký úrovni je naše politika.V normálně fungujícím státě by si neškrtnul.Tady?Změnil drez,vyfasoval funkci na příliv prachů a dostane přidělenou mladou matraci.Kde to žijem!Vypadá to že začala doba emigrací a folkovejch muzikantů.Témat mají víc než za bolševika!!

andrea666 ( 19. září 2013 09:55 )

Kot Skorochod: Na MALL.CZ máte nyní jedinečnou možnost nakoupit zboží z letních kolekcí s neuvěřitelnými slevami. Posezónní výprodej začíná již nyní!

Zobrazit celou diskusi