Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

Škola volá: Jak to vypadá, když jdou do první třídy trojčátka!

Autor: Jitka Pecharová, geok - 
30. srpna 2013
06:01

Trojnásobnou radost i starost mají v souvislosti se začátkem školního roku Věra (32) a Roman (35) Jindrovi z Horních Libchav na Olrickoústecku. Do první třídy chystají jednovaječná trojčata, šestileté Nikolku, Natálku a Nelinku.

A tři prvňáčci, to je velký zásah do financí i organizace rodiny. Aby se rodiče vyhnuli stresu a jednorázové finanční zátěži, začali s pořizováním školních pomůcek s předstihem a tak, aby vyšli s penězi. „O aktovky si holky napsaly Ježíškovi a hodně věcí jsme nakoupili ve velkoobchodu, aby to vyšlo levněji,“ přiznává maminka blonďatých andílků.

Pomáhají všichni

„Pytlíky šije babička, takže na nich ušetříme, a pomohly i tety, od kterých dostaly psací potřeby k narozeninám,“ dodává Věra Jindrová. Zatím neřeší psací stoly. Trojčátka budou dělat úkoly spolu u kuchyňského stolu, a až podle potřeby je rodiče dokoupí.

Každá v jiném

Kdo by však čekal, že jako vejce vejci podobné tři princezny budou mít stejné šaty, aktovky a další školní pomůcky, ten se mýlí. „Nikdy nesáhly po stejném. Každá má svůj vkus,“ říká maminka o dcerách. Všechny jsou hudebně i výtvarně nadané, takže časem je čekají i kroužky.

Video Trojčátka jdou poprvé do školy - Redakce
Video se připravuje ...

Do školy to mají trojčátka 10 minut pěšky, ale tatínek je tam sveze cestou do práce. „Chodit budou do stejné třídy, ale sedět spolu asi nebudou, což je dobře,“ uzavírá matka dívek, které se už umí podepsat a počítají do dvaceti.

Účet za základní věci

* tři školní tašky                       4300 Kč
* tři penály                                390 Kč
* troje přezůvky                         750 Kč
* troje cvičky                              450 Kč
* psací a výtvarné potřeby          3000 Kč
* desky na sešity, číslice, písmena       450 Kč
* tři svačinové boxy                    300 Kč
* ručníky do školy a družiny         300 Kč
* 3x roční příspěvek do třídního fondu  3000 Kč
  Celkem                                                     12 940 Kč

barbatus ( 30. srpna 2013 20:10 )

Hm, ten její jí už udělal šest děcek a vzít si ji pořád jaksi nestihl.... No je jiná doba, manželství je tak bezvýznamné, že se mu významná část obyvatel vyhýbá jak čert kříži. Zrovna dneska jsem byla služebně u jedné třicetileté slečny, která je se svým milým sedm let, mají hypotéku na třicet let a ten pán se nechce ženit a nechce mít děti. Slečna mu jistě brzy nechá hypotéku i s barákem a radostně odskotačí k oltáři s někým, kdo bude chtít ji i budoucí společné děti. Přece kvůli pitomci, který ji nechce, nezůstane bezdětná...

natl ( 30. srpna 2013 09:52 )

Nechápu, proč je tady tak kritizujete a přepočítáváte jim náklady. V článku jsem si nikde nevšimla, že by si nějak na svou situaci stěžovali nebo že by od někoho něco chtěli. Naopak vypadají, že se o své děti dokáží postarat. Že mají děvčata drahou školní aktovku? Napsaly si o ní k vánocům, namísto jiných blbostí. Spousta jiných rodičů běhá na sociálku pro příspěvky, ale děti mají pod stromečkem kdejakou drahou hru na PC nebo mobily. Tito rodiče vypadají, že o své děti pečují s láskou a s rozumem. Spolu s prarodiči a tetami vypadají jako rodina, co drží při sobě.

kopretinkaa183 ( 30. srpna 2013 09:27 )

paterčata nikoho nezajímají, zase na všechno dostanou od státu, ti nic takového řešit nepotřebují

naidka ( 30. srpna 2013 09:17 )

přece nebudu šetřit na děckách, když jdou poprvé do školy!

dzery ( 30. srpna 2013 09:09 )

Zobrazit celou diskusi