Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ohnivé peklo v zeleném ráji: Plameny požírají Yosemitský park!

Autor: shp, ČTK - 
27. srpna 2013
18:04

Tisíce povolaných hasičů, spalující žár a plameny, které sežehnou vše, co jim přijde do cesty. Tak to právě vypadá v Yosemitském národním parku v Kalifornii. Zelený ráj se tam proměnil v ohnivé peklo.

Američtí hasiči, kteří již takřka dva týdny bojují s rozsáhlým lesním požárem na západním okraji Yosemitského národního parku v Kalifornii, už alespoň hlásí první úspěchy. Oheň se sice dále šíří, zároveň ale roste rozsah oblastí, které mají záchranáři pod kontrolou.

Vypadá to dobře

Hasiči rovněž nepředpokládají, že by plameny ohrozily dodávku pitné vody do San Franciska. „Vypadá to dobře, žádné obavy,“ prohlásil Glen Stratton, který vede hasicí operace v blízkosti strategické vodní nádrže Hetch Hetchy. Rezervoár zásobuje vodou asi 85 procent San Franciska.

Boj s ohněm nekončí

Jeden z největších lesních požárů v dějinách Kalifornie vypukl 17. srpna. Úřady povolaly takřka 3700 hasičů, kterým se zatím podařilo dostat pod kontrolu asi 20 procent oblastí v plamenech. V pondělí list Los Angeles Times informoval, že pod kontrolou je pouze okolo sedmi procent. Oheň doposud zničil takřka 65.000 hektarů půdy.

pepazdp ( 28. srpna 2013 14:05 )

Pšenka jí kvete jenom tím, že to sem spamuje. Za každé odeslání odkazu kam to naspamovala jí tečou korunky. Jestli to někdo čte nebo jestli jí za to někdo nadává, to je jí šumák.

pepazdp ( 28. srpna 2013 14:02 )

Jenže ony tyhle požáry jsou většinou přirozeně vzniklé a příroda je ke své obnově a k regulaci škůdců potřebuje.

naidka ( 27. srpna 2013 19:43 )

Škoda krásné krajiny.

martajo ( 27. srpna 2013 19:30 )

Tady Ti holka s tímto pšenka nepokvete ...Takhle kdybys měla v zásobě nějakou sprosťárnu, nechutný drb či pikantnost, to by bylo jiné kefe . Za to by Ti zdejší socky ruce utrhaly.

anettavaiglova ( 27. srpna 2013 18:34 )

Buďte zdrávi. Nedávno vznikla nová forma přivýdělku, velice snadná na pochopení. Vydělávám si takto bez práce už nějaký čas a nemám slov, jak snadné to je. Miliony z toho sice nejsou, ale dokud to jde, tak jsem vděčná za každé přilepšení A tohle všechno znám z DveStrany.cz

Zobrazit celou diskusi