Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kvůli šikaně svého dítěte zapálil dveře sousedovi: Při požáru zemřel člověk

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: HZS JčK)
Autor: ČTK - 
19. srpna 2013
13:20

Kvůli šikaně svého dítěte ve školce polil muž (31) dveře sousedovi hořlavinou a podpálil. Jeho pomsta skončila tragicky. Požár se rozšířil. V nemocnici skončilo šest lidí, jeden z nich boj o život nakonec prohrál. Otec šikanovaného chlapce se k činu přiznal. Je obviněn z obecného ohrožení.

 

Policisté případ nejprve odložili. Později je ale nové důkazy přivedly na stopu viníka. Muž, který byl v minulosti trestán za majetkovou trestnou činnost, se hájí tím, že nikomu nechtěl ublížit.

Loni 18. května vešel do domu v Havířově, kde bydlela rodina spolužáka jeho tehdy čtyřletého potomka. "Chtěl se pomstít za nevhodné chování ke svému dítěti ve školském zařízení," řekl kriminalista Lukáš Richter a dodal, že nechce přímo použít slovo šikana.

Vysoce hořlavou látkou polil dveře bytu, kde rodina bydlela, a zapálil je. V té době bylo v domě 22 lidí. V nemocnici skončilo šest z nich - z podpáleného bytu čtyřletý chlapec, jeho matka a děda, z bytu o patro výše pak další čtyřletý chlapec a jeho rodiče. Senior ze zapáleného bytu na tom byl nejhůře. Byl v kritickém stavu a později zemřel.

Policisté pracovali s několika verzemi. Od začátku se domnívali, že byt někdo zapálil úmyslně. Mohlo jít o sousedské spory, osobní vztahy obyvatel bytu či pomstu, při které si pachatel spletl byt. Případ ale pro nedostatek důkazů odložili. "Po čase jsme se ale dostali k zajímavým informacím. Na jejich základě jsme případ znovu otevřeli," řekl šéf moravskoslezských kriminalistů Antonín Řezníček.

godzila.007 ( 19. srpna 2013 23:20 )

Co takový týpek může vychovat ze svého potomka? Nic lepšího než je on sám tj. pěknýho gaunera. Tohle opravdu ale neukazuje na chování normálního člověka z většinové společnosti, spíš na příslušníka menšiny, která si myslí, že si všechno může beztrestně dovolit (no, však taky může!), má jen práva a žádné povinnosti! A běda, jak by si někdo dovolil říci něco proti!

naidka ( 19. srpna 2013 19:10 )

viz kauza Vítkov.

e.44 ( 19. srpna 2013 17:51 )

Jo, jo, cikáňata jsou zvyklá, že všechno můžou a všechno si můžou brát bez ohledu na to komu to patří a když není po jejich....no mají to odkoukané od rodičů. Byla o tom reportáž ve zprávách. Rodina které byly zapáleny dveře a krutě to odnesla je bílá. Mluvila tam babička. Z rodiny pachatele nic. Ani náznak, ani rozostřený obrázek. Zdá se to být jasné. Být to obráceně. Pachatel by dostal doživotí za rasisticky motivovaný čin.....

naidka ( 19. srpna 2013 17:36 )

opatrný článek psaný v hádankách přímo ukazuje na jisté etnikum, v tomto případě mohla být příčina činu jiná - obvyklá ublíženost a rasismus. Co může čtyřleté děcko vykládat o šikaně, asi mu nechtěli půjčit hračku.

zaviracispendlik ( 19. srpna 2013 15:54 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání