Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Znásilněný vozíčkář: Sanitář zkoušel i anální styk, zničil mi život!

Autor: Jitka Pecharová - 
26. srpna 2013
16:57

Potrestání sanitáře za znásilnění v novobydžovském špitále se domáhá u soudu invalidní pacient Jakub V. (28). Muže, upoutaného na vozíku kvůli dětské mozkové obrně, dnes již bývalý zřízenec Oldřich F. (50) během jeho nemocničního pobytu na rehabilitaci údajně líbal, osahával a dokonce se pokusil se o anální styk.

Sexuální delikt, který se měl odehrát v září v roce 2011 přímo v nemocnici, rozplétá soud nezvykle dlouho už od loňského jara kvůli novým zjištěním během procesu. Na jeho konci znalci přišli s tvrzením, že pacient kvůli znásilnění utrpěl vážnou poruchu, a zřízenci proto místo původních 5 let vězení hrozí až 12 let odnětí svobody.

Nejdřív se přiznal, poté otočil

Oldřich F. se po zadržení na policii nejprve částečně přiznal, že mezi ním a pacientem došlo k intimnostem, ale do začátku soudního projednávání vinu popírá. K přiznání ho prý přiměl nešetrný přístup policie. „Byl jsem po zatčení úplně mimo a dehydrovaný. Jsem z dětského domova, a asi mi odtamtud zůstalo, že jsem takový, když se na mě křikne,“ vysvětloval ženatý nyní nezaměstnaný otec již dospělých dvou potomků.

Obžalovaný prý není gay

Odmítl i homosexuální orientaci, přestože během vyšetřování přiznal, že měl styk s mužem v mládí na vojně. Podle něj naopak postižený vozíčkář dělal sexuální návrhy. „Hladil mě a škrábal na rameni,“ řekl u soudu bývalý nemocniční zřízenec.

Video  Vozíčkář vypráví o svém traumatu  - redakce Blesk.cz
Video se připravuje ...

Vozíčkář: Mám kvůli němu zničený život

Jakub V. ale označil výpověď sanitáře za lež. „Mám kvůli němu zničený život. Nedokážu se začlenit mezi lidi. Trpím depresemi a nespavostí,“ postěžoval si muž, a při vyprávění o nepříjemném zážitku se u soudu dokonce rozplakal. Projednávání případu u soudu je naplánováno až do konce týdne.

babicovyjedy ( 27. srpna 2013 04:11 )

super pribeh. az mi slza ukapla. zavrel bych jeho oba a na jednu celu. jeden vetsi srac nez druhej

odol ( 26. srpna 2013 20:41 )

naidka ( 26. srpna 2013 20:34 )

naidka ( 26. srpna 2013 20:31 )

ježiš, ne, jen jsem zkopírovala tvůj příspěvek, který byl poslán ve stejný čas jako ten můj (19.47) Kapišto?

naidka ( 26. srpna 2013 20:27 )

no tadýýýýý, poslali jsme příspěvek na stejný článek ve stejný čas, copak už nepamatuješ?

Zobrazit celou diskusi