Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Neřád s pistolí v ruce vyloupil banku: Nepoznáte ho?

Autor: shp - 
21. srpna 2013
20:29

Do banky si to nakráčel jako by se nic nedělo. Poté vytáhl pistoli a namířil ji na pokladní. Vystrašená žena mu dala několik desítek tisíc korun. Muž poté prchl i s lupem. Nepoznáváte ho?

Mladík s pistolí v ruce vyloupil ve středu 7. srpna banku v ulici Pplk. Sochora v Praze 7. Odnesl si několik desítek tisíc korun. Na policejním webu to dnes oznámil mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Po lupiči policisté stále pátrají a prosí o pomoc veřejnost.

Banku lupič přepadl kolem 12:15. „Dej mi peníze, nic se vám nestane. Nechci nikomu ublížit, moc se vám omlouvám,“ řekl podle policie mladík pokladní, na kterou mířil pistolí. Žena mu tedy vydala částku v řádu desítek tisíc korun, muž pak s penězi utekl.

Popis pachatele

Pachatelem je podle policie mladý muž, přibližně 175 centimetrů vysoký. V době loupeže byl oblečen do černozelené šusťákové soupravy, na hlavě měl černou kšiltovku a na očích sluneční brýle. Po loupeži se ale převlékl do bílého trička a modrých kraťasů, uvedl policejní mluvčí. Policisté zveřejnili snímky, na nichž muže zachytila kamera v bance.

Pokud ho znáte, volejte policii!

Protože pátrání nebylo úspěšné, prosí kriminalisté o pomoc veřejnost. „Každý, kdo pozná pachatele na fotografiích, nebo je mu dokonce znám lupičův pobyt, může tyto informace předat policistům na lince tísňového volání 158,“ doplnil.

Zobrazit celou diskusi