Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Lupič vtrhl v Praze do nehtového studia: Vzal tisíce, kosmetičku zamkl na WC a salón zapálil!

Hasiči zasahují u požáru v nehtovém studiu na Praze 2. Založil jej lupič, který z místa činu utekl
Hasiči zasahují u požáru v nehtovém studiu na Praze 2. Založil jej lupič, který z místa činu utekl  (Autor: Reprofoto Týdeník policie, HZS hl. m. Prahy - Radek Krahulík)
Autor: simao - 
26. srpna 2013
16:00

Na salón krásy si políčil neznámý lupič dnes ráno v Ječné ulici v Praze. Vtrhl do nehtového studia, pod pohrůžkou násilí si vymohl na kosmetičce několik tisíc korun, vybrakoval i sejf, ale to mu nestačilo. Ženu zamkl na záchodě, provozovnu se rozhodl zapálit a utekl. Nyní po něm pátrá policie.

Začátek pracovního týdne proběhl v salónu v Ječné ulici v Praze pořádně dramaticky. Hned ráno do něj vtrhl muž, který požadoval po obsluze peníze. Jeho totožnost zatím policie nezná. "Žena agresorovi vydala několik tisíci korun, ten se s tím však nespokojil a sebral klíče od trezoru, ze kterého následně odcizil hotovost také v řádu tisíců korun," uvedl k případu mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Kosmetičce šlo o život

Nejen kvůli hrozbě násilí šlo přitom kosmetičce v salónu o život. Lupič si totiž počínal obzvlášť nebezpečně. "Ženu uzamkl na toaletách a při odchodu založil požár ve skladu, kde byly uskladněny přípravky sloužící k péči o nehty. Přepadené ženě se podařilo z toalet dostat a vyběhnout z provozovny. Jelikož se však nadýchala kouře, musela být převezena do nemocnice k ošetření," dodal policejní mluvčí.

Hasiči odhadli předběžnou škodu po požáru na 300 tisíc korun. A policie nyní po pchateli pátrá. "V době přepadení byl muž oblečený do černé bundy a na hlavě měl černou kšiltovou čepici. Byl vysoký 185 centimetrů svalnaté postavy a při přepadení mluvil s ukrajinským přízvukem. Jakékoliv informace k identifikaci muže přijmou operátoři tísňové linky 158," dodal Daněk.

ejvm1712 ( 27. srpna 2013 08:49 )

Chtělo by to,aby mladý měli práci a museli makat. Takhle mladý kradou,přepadej,aby měli na fet a nákladný život,který vidí u politiků a tzv.celebrit. Starý musejí makat do 65.let. Samozřejmostí by měly být vyšší tresty a v base pořádně máknout a ne žít si tam jak v lázních V ČR život na po*rání.

dandova ( 27. srpna 2013 08:14 )

To je hrůza, asi feťák.

alex0800 ( 27. srpna 2013 07:29 )

Jen hlupák ukradne pár tisícovek a způsobí škodu za statisíce.. Takhle mohl mít nízkou trestní sazbu.. Takhle to bude třeba i pokus o vraždu a slušná pálka za finanční škody.. To bude nějaké nedostudované hovádko.. Tedy jestli vůbec gramotné

marie60 ( 26. srpna 2013 16:32 )

Měli by ho co nejdříve najít, než někoho ještě zavraždí.Měl by dostat kulku mezi oči ale i doživotí je dobré.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání