Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

MONSTRPROCES roku začíná: Jak bude vypadat soud s Rathem?

Ve středu začne monster-proces s Davidem Rathem
Ve středu začne monster-proces s Davidem Rathem  (Autor: Blesk - Zbyněk Pecák)
Autor: sch - 
6. srpna 2013
12:32

Více než rok sedí David Rath od svého zadržení s krabicí od vína po vrch naplněnou penězi ve vazbě. Je to jedna z nejdelších vazeb, která v Česku vůbec kdy byla. Soud v největší korupční kauze začne už ve středu. A Blesk.cz bude celý monster-proces sledovat ONLINE!

Krajský soud v Praze poctí vzácná návštěva. Dostaví se poslanec David Rath. Konečně. Tedy on za to nemohl, že tak dlouho „trčel“ ve vazbě. Někteří to označují za zbytečně protahující se politický proces...

Co Ratha, soud a přísedící čeká?

Nebude to žádná horlivá seznamka. „První den bude přečtena obžaloba a poškození budou vyzvání, aby uplatnili své nároky na náhradu škody,“ řekl serveru Aktualne.cz Rathův právník Roman Jelínek. Mezi poškozené patří ministerstvo pro místní rozvoj, kterému vznikla škoda 56 milionů v rámci špatně zrealizovaných projektů ROP Střední Čechy.

Důležitým faktorem pak budou důkazy, které proti Rathovi stojí. Jednu z hlavních rolí budou hrát odposlechy, které kriminalisté pořizovali několik měsíců.

Dlouhý proces

Celý proces bude trvat několik měsíců, třeba jenom svědci, kterých je úctyhodných 78, přijdou na září až v průběhu září a října.

O Rathově výřečnosti svědčí třeba i několik návrhů zákonů, které z basy poslal. A jinak to nebude ani u soudu. Stane za pultíkem a k případu bude mít co říct.

Zlomí mu vaz Salačová?

S Ivanou Salačovou se David Rath podle policejního spisu domlouval na rozdělení peněz za přihranou zakázku na opravu Buštěhradu. Polovinu ze 14 milionů si tehdy Rath nesl v již nechvalně proslulé krabici od vína. Právě Salačová vypověděla, jak celá předávka proběhla.

horstfuxteleshop ( 6. srpna 2013 19:48 )

ty pitomej zm.rde, včera v tv řek jeho nástupce, že na kraji je všechno v cajku a má na to doklad, tak nemel ko.kot.iny, ču.r.áku

cipisek134 ( 6. srpna 2013 17:41 )

A ty jsi pěknej blbec, enriko, když tohle můžeš napsat o tom zlodějovi a oa ožralym hovadu Lihoslavu Kraďouskovi, který má mimojiné i krev na rukou. Miroslav Kalousek přežil i smrt vojína Prinicha, který se zabil při seskoku padákem VTO-100, který pak v r. 1998 Armáda ČR ze své výzbroje v tichosti stáhla. Přežil i smrt podnikatele Kašáka, který byl v září 2002 na Příbramsku zastřelen svým obchodním partnerem Němcem, který poté spáchal sebevraždu. Lubomír Kašák byl švagrem Kalouska. Přežil i rekordní deficity státních financí. Ministerstvo financí připravilo státní rozpočty na léta 2008 – 2009 s deficity 107,5 resp. 178,7 miliard Kč, přičemž ta druhá suma je rekordním deficitem státního rozpočtu v dějinách ČR. V roce 2010 rozesílala Kalouskova TOP 09 občanům symbolické složenky na úhradu jejich údajného podílu na státním dluhu. Zdroj: http://***parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Petr-Havlik-Mocenske-monstrum-Miroslav-Kalousek -277153 Doporučuju si ten článek přečíst celý. Už jen za desetinu toho co spáchal by šel v normálně fungující demokratické zemi za katr.

enriko ( 6. srpna 2013 16:59 )

Všichni co mají možnost jedou ve větším, ovšem jen málo kdo se nechá tak hloupě chytit při činu.

enriko ( 6. srpna 2013 16:58 )

kdyby se podařilo Kalouskovi něco přišít, tak sedí už dávno. Jenže Kalousek není vůl ale inteligentní chlap.

enriko ( 6. srpna 2013 16:57 )

Myslím,že v ODS už byl. Možná nemusel, stačilo členství v ČSSD ale loupit inteligentně, třeba jako Gross. A ne takhle hloupě.

Zobrazit celou diskusi