Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tuhle ženu znásilnili v Dubaji: 16 měsíců za nemanželský sex si neodsedí!

Autor: ČTK, simao - 
22. července 2013
17:52

Služební cesta do exotické Dubaje se pro ni změnila v peklo. Mladá Norka (24) si totiž vyrazila společně s kolegy na skleničku, večer ale dopadl jinak, než čekala. Dle svých slov byla znásilněná. Když to však oznámila tamní policii, skončila sama za mřížemi a putovala k soudu, který jí vyměřil 16 měsíců ve vězení! V tomhle případu to však nebyl poslední zvrat. Naštěstí.

Norka Marte Deborah Dalelv je bytovou designérkou. Letos na jaře oznámila během služební cesty do metropole Spojených arabských emirátů znásilnění od svého kolegy z práce.

Vyrazili prý večer s několika dalšími lidmi na skleničku, jenže později na hotelu došlo k útoku, kterému se Marte nedokázala ubránit. Zneužitá se vydala oznámit vše na policii. Jenže sama skončila za mřížemi, což rozhodně nečekala. 

Čekala pomoc. A skončila za mřížemi

V hotelu se ji prý ptali, zda si je jistá, že chce volat policii. Nezaváhala. "Je to přece přirozená věc, že v takovém případě voláte policii," vysvětluje nyní Marte televizi Euronews.

Policie ji však zadržela a marte skončial ve vazbě, odkud si domů mohla zavolat až po 4 dnech. Čekala zde na soud, u kterého za mimomanželský sex, konzumaci alkoholu a prý i křivou přísahu dostala 16 měsíců natvrdo. 

Zabavili jí také pas, aby nemohla utéct ze země. Jenže celý příběh otřásl (nejen) norskými médii. Rodina se za Marte postavila, její otec nevycházel z údivu a verdikt soudu označil za absurdní.

Do hry se vložila také norská vláda, která si vymohla propuštění Marte z vazby na podmínku a designérka pobývala v Dubaji dál pod ochranou jedné norské katolické mise.

Probuzení z noční můry

Norka poté již začala věřit, že se konečně v Emirátech probudí z noční můry. Soud pak nakonec 16timěsíční trest, který potvrdil teprve minulý týden, stáhl. Dnes pak Marte Dalelv sdělila agentuře AP, že jí úřady konečně vrátily pas, je definitivně volná a může odcestovat ze země. Do Dubaje se asi jen tak nevrátí. Nejspíš nikdy...

Muž, který ji znásilnil, skončil přitom ve vězení také. Dostal však o tři měsíce kratší trest - 13 měsíců vězení za požívání alkoholu a za sex mimo manželství. Za mřížemi však narozdíl od Marte zůstává.

dadaveve ( 23. července 2013 09:43 )

Cigány by měli poslat do Dubaje...

namoroman ( 22. července 2013 21:44 )

V rozhovoru řekla, že se probudila a zjistila,že je znásilňována.Možná!!!... ta baba byla tak opilá, že nejdřív chtěla, že ani nevěděla co dělá a usnula u toho.Pak se probudila a zjistila,že souloží...

babicovyjedy ( 22. července 2013 21:05 )

priste mozna pojede do Indie. tam znasilnuji v tlupach. za stejne penize vice muziky

mzop ( 22. července 2013 20:12 )

Vy jste fakt hovada! At Vam znasilni dcery, at poznate, jaky to je, vy chudaci!

dobrotka ( 22. července 2013 20:07 )

Tohle je jeste z tech jeho slusnejsich reakci

Zobrazit celou diskusi