Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Brutální znásilnění učitelky (29): Dav se vydal na lynč viníků! Údajně šlo o policisty!

Po brutálním znásilnění a zbití učitelky (29) se vydali lidé na policejní služebnu, kde se měl schovávat jeden z pachatelů
Po brutálním znásilnění a zbití učitelky (29) se vydali lidé na policejní služebnu, kde se měl schovávat jeden z pachatelů  (Autor: ČTK/AP)
Autor: simao, ČTK - 
3. července 2013
10:08

Brutální skupinové znásilnění a zbití mladé učitelky (29) otřáslo jižní Ukrajinou. Dav o více než tisíci hlavách se proto vydal vzít spravedlnost do vlastních rukou a veřejně potrestat dva policisty, který se měl brutálního činu účastnit. Rozlíceni drsnou výpovědí znásilněné ženy vyrazili přímo na zteč policejní služebny...

"Škrtili mě, mlátili mě, nadávali mi, pak ze mne strhali šaty," řekla znásilněná a pořádně potlučená učitelka z městečka Vradijivka na jihu Ukrajiny. Její výpověď lidmi otřásla. A to nejen proto, že před kamerou mohla sotva mluvit. Utrpěla totiž několik zlomenin lebky a řezné rány v obličeji. Násilníci si počínali obzvlášť brutálně.

Pachatelé z řad policie?

Z výpovědi znásilněné přitom vyplývá, že ji do lesa odvlekli dva policejní důstojníci a taxikář! Lidské zrůdy ji navíc zbily tak, že i po dvou operacích lékaři označují její stav stále za velmi vážný.  

Dva údajní pachatelé již byli zatčeni. Druhý policejní důstojník, kterého oběť označila za hlavního strůjce zločinu, však zůstal na svobodě, protože měl pro danou dobu alibi. Měl službu na strážnici...

Spekuluje se však, že nad ním drží ochrannou ruku jeho kmotr, vysoce postavený činitel ministerstva vnitra. A ani již zatčený policista prý není bez kontaktů - má jít o příbuzného okresního prokurátora.

Střety u policejní služebny

Když ale lidé z Vradijivky spatřili po hrůzném činu policistu na svobodě v oknech služebny, vydali se na lynč. Házeli na strážnici kameny a snažili se vylomit dveře.

"Po provokaci letěly kameny, vejce a další předměty. Lidé se vrhli ke dveřím strážnice, odkud policisté odpovídali pepřovými spreji a výstřely," vylíčil noční události svědek, citovaný serverem newsru.ua. V mele byla podle něj zraněna žena s dítětem a postřelen byl jeden z demonstrantů. Situaci uklidnil až příjezd policejního generála s posilami.

Memento loňského řádění prominentních mladíků

Není to přitom poprvé, kdy policisté z Vradijivky čelí děsivému nařčení. Již v minulosti si prý mučením vynucovali na podezřelých doznání ke zločinům.

Případ však připomíná i další děsivý čin z loňského roku, kdy tři prominentní mladíci znásilnili na Ukrajině devatenáctiletou dívku, kterou se pak pokoušeli zabít a její tělo spálit. O dva týdny později dívka zraněním podlehla. Úřady nejprve nechaly podezřelé s vlivnými známostmi na svobodě a k zákroku je přiměly až celostátní protesty Ukrajinců.

marie60 ( 5. července 2013 10:27 )

marie60 ( 5. července 2013 10:26 )

Vykašli se na zdejší sprostá hovádka.Kdyby věděli jak hezky žiješ, tak ti budou závidět.

marie60 ( 5. července 2013 10:25 )

Náhodou, cinderella1 je oproti tobě slušný člověk.Ty, s těmi svými příspěvky mi spíš připadneš, jak věčně zhulený.

dadaveve ( 4. července 2013 08:42 )

cinderella1 ( 4. července 2013 05:53 )

By ses divil, ale nedela! Tak se dobre na Floride vdala, ze nemusi delat nic az do smrti. Zdravim ceske hlupacky!

Zobrazit celou diskusi