Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Letní počasí láká k vodě: Víme, jak bude a kde se dá koupat!

Autor: bk, mokk, psch - 
9. července 2013
05:00

Sice začal nový pracovní týden, ale pracovně rozhodně moc nevypadá. Letní počasí totiž kdekoho snadno zláká k vodě! Teploty okolo 28 °C a obloha bez mráčku vydrží do zítřka. Čtvrtek bude ve znamení velké oblačnosti a dešťových přeháněk. Na víkend se počasí umoudří a odpolední teploty budou do 26 °C.

Jak bude?

Úterý: Jasno až polojasno. Den: 24 až 28 °C.

Středa: Jasno až polojasno, přes den polojasno až oblačno, místy přeháňky, ojediněle bouřky. Noc: 16 až 12 °C. Den: 25 až 29 °C.

Čtvrtek: Polojasno až oblačno, místy přeháňky, ojediněle bouřky. Noc: 17 až 13 °C. Den: 19 až 23 °C.

Pátek a víkend: Polojasno až oblačno, místy přeháňky, ojediněle bouřky. Noc: 14 až 9 °C. Den: 19 až 26 °C.

Kde se dá koupat?

Ničivé povodně, které na Česko udeřily před měsícem a pár dny, zanechaly v okolí rozvodněných řek spoustu bahna a dalších nečistot. A to se dotklo samozřejmě i vodních nádrží a koupališť.

Situace už se lepší a čim dál víc míst nabízí ideální podmínky ke koupání. Všechna pražská koupaliště a nádrže, včetně Hostivařské (kde ale hygienici doporučují po koupání sprchu), hlásí čisto.

Naopak červená a oranžová platí jen na několika místech. Nejhůře co do počtu nevhodných míst je na tom nejspíš nádrž Orlík a jeho okolí, konkrétně tábořiště Vojníkov. Oranžovo-červená je i na Slapech.

Lidé by se pak neměli koupat ani v rybníku Hnačov na Klatovsku, v Boleveckém rybníku u Plzně, na koupališti Tanvald či na koupališti Sluníčko v Chrastavě. Červenou hlásí i koupaliště Lanžov u Dvora Králové.

gogo ( 9. července 2013 06:58 )

Je přímo až neuvěřitelné, co vše Blesk neví !

Zobrazit celou diskusi