Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Děsivé nehody: První letní víkend přinesl několik smrťáků

Autor: simao, ČTK - 
23. června 2013
16:19

První letní víkend se pomalu blíží ke konci a je jasné, že jeho bilance na silnicích bude tragická. Došlo k několika smrtelným nehodám. Řidič ve Frýdku dokonce "zapíchl" své auto o dům tak, že zůstalo stát na "čumáku"! Smrtí 25letého spolujezdce pak skončila nehoda na Tachovsku. Naopak obrovské štěstí měla řidička, kterou smetl na Opavsku vlak na přejezdu.

Frýdek-Místek: Čelní náraz do domu

Zhruba kolem jedné hodiny noční zemřel řidič (†38), který projel rovně křižovatkou ve tvaru "T" a čelně narazil do zdi protějšího domu. Při pohledu na zdemolované auto bylo jasné, že tohle zrkátka nemohl přežít.

Zemřel na místě, potvrdil policejní mluvčí Vlastimil Starzyk. "Řešíme, co se stalo. Zda nehodu způsobila technická závada na vozidle, či chyba řidiče," dodal mluvčí. Policisté zatím nevyloučili ani variantu, že muž chtěl spáchat sebevraždu.

Tachovsko: Zemřel mladý spolujezdec (†25)

V Boru na Tachovsku pak měl nehodu řidič (27) BMW. Na sedadlech spolujezdců usedli mladá spolucestující (26) a kamarád (25). Právě nejmladší ze skupinky přišel o život. Řidič byl pod vlivem alkoholu, naměřili mu 0,6 promile, uvedla policejní mluvčí Ivana Telekešová.

Osobní vůz se třemi mladými lidmi vylétl ze silnice, zřejmě narazil do stromu a skončil v příkopu. "Na místě zemřel spolujezdec 88. ročník, žena o rok starší byla převezena do nemocnice v Plzni, sedmadvacetiletý řidič skončil v nemocnici ve Stodě," potvrdila mluvčí.

Podobná nehoda se přitom odehrála na Tachovsku tento týden již jednou, kdy jiný řidič (24) boural mezi Brodem a Kladruby. Jeho auto se pro změnu několikrát přerotičlo přes střechu a dva nepřipoutaní spolujezdci ve věku 27 a 20 let vypadli ven. Dvacetiletý mladík pak zemřel po převozu do nemocnice.

Opavsko: Nehody na přejezdu a u plynové přípojky

O velkém štěstí naopak může mluvit řidička, kterou dnes odpoledne smetl na přejezdu v Oticích na Opavsku vlak. Vyvázla však jen s lehčím zraněním. Navzdory tomu, že vlak tlačil auto 25 metrů. 

Na Opavsku však došlo i k další dramatické nehodě. Auto zde v noci na dnešek ve Vítkově narazilo do plynové přípojky a kvůli hrozbě výbuchu unikajícího plynu museli hasiči s policisty evakuovat z okolních rodinných domů 20 lidí. K výbuchu však naštěstí nedošlo.

Zobrazit celou diskusi