Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Krásná akrobatka měla předvést chůzi po křídle: Letoun se zřítil, zemřela i s pilotem

Autor: ČTK, simao - 
22. června 2013
22:40

VIDEO: Při letecké show v americkém státě Ohio dnes došlo k tragédii. Akrobatické letadlo, na kterém měla kaskadérka předvést chůzi po křídle, se zřítilo. Pohledná akrobatka Jane Wicker i pilot Charlie Schwenker na místě zemřeli.

Fanoušci trnuli hrůzou - co se to právě stalo? Tenhle akrobatický kousek hrubě nevyšel. Akrobatka měla přejít po křídle, letoun se však zřítil na zem. Z diváků naštěstí nebyl nikdo zraněn. O možných příčinách nehody se bezprostředně po ní americká média nezmiňovala.

Podle webu televize CBS však neštěstí již vyšetřují místní úřady a americký Federální úřad pro letectví (FAA). Nehoda se stala dnes po poledni místního času u města Dayton.

Jména obětí zatím policie oficiálně nepotrvrdila. Podle amerických médií však z videozáznamu leteckého neštěstí vyplývá, že akrobatkou byla Jane Wicker, známá osobnost v komunitě leteckých akrobatů a majitelka havarovaného stroje.

Kondolence k její smrti i vyjádření se již objevilo i na stránce o letecké show Jane Wicker na Facebooku. K tragédii došlo ve chvíli, kdy Jane předváděla jeden ze svých nervy drásajících kousků - seděla na křídle letadla, jenže stroj se náhle otočil vzhůru nohama, pak se naklonil a zřítil k zemi, kde se při dopadu vzňal.

golf33 ( 23. června 2013 11:29 )

Typická americká hov.ada, co machrujou a hov.no umí. Pose.rou, na co sáhnou. Holt největší odpad světa

hofihofi ( 23. června 2013 06:22 )

Ty jsi lisko tele, je to akrobatika a tedy riskantni a jsi krava, když se navážíš a zlomyslne do nekoho, kdo je mrzak, jsi debil. Kdybys cetla tak bys vedela, ze mam comp pro slepce od Havlovy

hofihofi ( 23. června 2013 06:19 )

Ty jsi babicovyjedy uzSNE HOVADO, KDYZ DO TOHO TAHAS CIKANY Ty to mas ale vygumovane, boooze.

babicovyjedy ( 23. června 2013 05:11 )

tak to byla smula. posledni zakruta a cikanovy dosla nafta

hofihofi ( 23. června 2013 04:42 )

U tehle dvojplosniku je vyvazeni nutna věc a zatez cca 60 kg na konci kridla se projevi

Zobrazit celou diskusi