Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dívka (†11) se schovala před bouřkou: Zabil ji reklamní panel!

Silná bouřka, která zasáhla východní Slovensko, si vyžádala jednu oběť. (Ilustrační foto)
Silná bouřka, která zasáhla východní Slovensko, si vyžádala jednu oběť. (Ilustrační foto)  (Autor: Foto Blesk)
Autor: ČTK, lm - 
23. června 2013
12:35

Při silné bouřce, která se v sobotu odpoledne přehnala nad východním Slovenskem, zemřela jedenáctiletá dívka. Ve městě Stropkov ji zavalil betonový reklamní panel, pod kterým se se svou kamarádkou před deštěm a nárazovým větrem schovávala.

Tragédie se stala krátce před sedmnáctou hodinou, když se východem Slovenska prohnala silná bouřka. Dvě děvčata se před ní rozhodla schovat pod reklamní panel, který se na ně ale zřítil.

Reklamní panel se údajně zřítil právě kvůli silnému větru. "V té chvíli se pod ním nacházely dvě nezletilé dívky, které zůstaly zaklíněné pod konstrukcí. Záchranné složky je vysvobodily. Jedna z nich, bohužel, těžkým zraněním podlehla, druhou odvezla sanitka do nemocnice," uvedl jeden ze zasahujících záchranářů serveru topky.sk. Druhá dívka utrpěla šok a odřeniny.

Hasiči museli na východním Slovensku kvůli bouřce zasahovat hned na několika místech. Odstraňovali spadané stromy a odčerpávali vodu z vytopených sklepů.

howareyoudoing ( 23. června 2013 19:38 )

dreveni nebo lini rodicove = drevene nebo line deti ...to se holt dedi! ...computer neni na zavadu!

howareyoudoing ( 23. června 2013 19:36 )

bledulka ( 23. června 2013 14:14 )

Děti nejsou hloupé o nic víc, než za komunismu, jen mají více možností... A na strom vylezou s přehledem, to si pište! Aspoň děti na vesnici!

Zobrazit celou diskusi