Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vedro žene lidi k vodě: Kde se můžete koupat a kterým místům se raději vyhnout?

Vedra tlačí lidi k vodě, některá místa jsou ale zdraví nebezpečná!
Vedra tlačí lidi k vodě, některá místa jsou ale zdraví nebezpečná!  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: psch - 
19. června 2013
11:11

Pařáky v Česku vystřídaly deštivé počasí, povodněmi zasažené oblasti pomalu vysychají. Současné vedro je ale k nevydržení a kdo má volno, upaluje k vodě. Ne všechny nádrže a rybníky jsou ke koupání, tady je přehled, kde se koupat můžete a kterým místům byste se měli raději vyhnout.

Mohutné povodně znamenají pro mnohé zničené domovy. Velká voda ale kromě velké materiální škody napáchala i škody na životním prostředí. Do nádrží a rybníků, které v současných vedrech svádějí ke koupání, se dostala spousta bakterií a člověku může jít dokonce i o život!

Mezi opravdu nebezpečné patří především vodní nádrže na Vltavě. Zdraví nebezpečný je například Orlík, ale i Slapy a to především na Živohošti či v Županovicích nebo v Měříně, jiná situace není ani na Kamýku. Lidé by se neměli zatím koupat ani v pražské Hostivařské přehradě či Šeberáku.

Zákaz koupání

A opravdu nebezpečné je koupání na koupališti Sluníčko v liberecké Chrastavě. V ostatních případech není koupání nebezpečné, ale je tam zhoršená jakost vody. Jde třeba o Velký rybník na Karlovarsku či jezírko Košutka v Plzni.

Hurá na Lipno

Naopak na první přehradě vltavské kaskády Lipně je stav vody tak akorát na koupání. A stejně tomu je i na ostatních místech napříč republikou. Spíš než nádrže, by si vodychtiví lidé měli vybírat rybníky a jezera. Takže hurá pro deku, nápoj, opalovací krém a se slunečními brýlemi na nose můžete vyrazit k vodě!

Aktuální stav vody najdete na speciální mapě ZDE.

zanetavacilkova ( 19. června 2013 20:34 )

Hoj! Teď se šíří po netu a mezi lidma nová možnost, jak vydělávat z domova, velice snadná na pochopení!! Já si takto přivydělávám již od května a je to až neuvěřitelné. Stamiliony tím nevydělám, ale i tak, dokud můžu, tak si tu chvilku na sebrání volných zlaťáků najdu. Čekujte Peterblog.wz.sk

ppadys13 ( 19. června 2013 13:39 )

musel bych být debil, abych se válel v tomto počasí na slunci

Zobrazit celou diskusi