Velká voda udeřila 2. června u Vondráčkových v pražské Hostivaři naprosto nečekaně. „Nikdo nás nevaroval. Nemuselo to tak dopadnout, kdyby fungoval záchranný systém,“ soptil tehdy skladatel.

Týden bydleli s manželkou Hanou u syna Davida, nyní se snaží zachránit, co se dá. „S hrůzou budeme čekat, co ještě shnije a zplesniví,“ postěžoval si Jiří, jehož vila dnes nemá ani elektřinu ani pitnou vodu.

Zběsilý útěk

Hasiči se prý objevili ve chvíli, kdy už se voda zmocnila dvou aut, elektroniky, drahocenných knížek i rodinných alb, dokladů a různých písemných památek. zdivočelý Botič pobořil i jednu zeď. „V už zaplaveném domě jsme se snažili vynést maximum věcí do patra. Skoro na nic ale nebyl čas. Pak už jen honem i se zvířaty do člunu a pryč,“ popsal krušné chvíle Vondráček.

Útok vandalů

Jako by toho nebylo málo, má muzikant ještě další problémy: musí nachystat letošní Portu. Jenže vandalové zničili bránu lesního divadla v Řevnicích, kde se už od roku 1967  festival trampské písně koná, a poničili i konstrukci, která umožňovala jeho částečné zastřešení. Festival přitom začíná už příští pátek (28. června). „Musíme to zvládnout, fanoušci se těší,“ slibuje Vondráček.

Fotogalerie
11 fotografií