Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jaký byl Dahlgrenův motiv? Američan vraždil v Brně kvůli dědictví!

Autor: Ondřej Požár - 
14. června 2013
05:02

Američan Kevin Dahlgren (20), obviněný ze čtyřnásobné vraždy v Brně, chodil prý krátce před masakrem kolem domu hrůzy s nožem v ruce. Motiv jeho činu ale policie stále nezná. Spekuluje se však o dědictví, při němž prý americká část rodiny »ostrouhala«.

Podle zprávy FBI, kterou má k dispozici Česká televize, se cizinec vychloubal propašováním nože na palubu letadla, kterým přiletěl z USA do Vídně dva až tři týdny před vraždou. A pouhé dva dny před tím, než podle policie různými nástroji usmrtil ve středu 22. května sestřenici Veroniku H. (†46), jejího muže Martina (†50) a jejich syny Filipa (†23) a Davida (†17), chodil kolem domu obětí s nožem v ruce. Rodina si prý na jeho podivné chování stěžovala sousedům.

Mstil se za svou rodinu?

Mezi lidmi, kteří Dahlgrenovy oběti znali, se spekuluje, že rodina před několika lety získala slušné dědictví, o něž se měla podělit s americkými příbuznými, tedy s Kevinovou rodinou. Ta však měla údajně přijít zkrátka. „A pokud o tom mladík z USA věděl už jako dítě, mohlo u něj dojít po hádce se sestřenicí Veronikou ke zkratu a rozhodl se promyšleně jednat se zbraní v ruce." To míní člověk, který znal rodinu a chce zůstat v anonymitě.

Pozemky za milion

Jediným vlastníkem domu v Brně-Ivanovicích byla podle výpisu z katastru nemovitostí Veronika H. Učitelka na ZŠ v Brně-Židenicích koupila pozemky na výstavbu domu v červnu 2000 od dvou seniorek. Plochu o výměře 52 metrů čtverečních a zahradu (373 metrů čtverečních) koupila od ženy ze Šlapanic u Brna za 701 250 korun. A za parcelu 321 metrů čtverečních dala důchodkyni z Brna- Ivanovic přes 337 tisíc. Celkem tak kantorka, která tehdy s rodinou bydlela v Husově ulici v centru Brna, do koupě pozemků investovala přes milion korun. Byla část peněz ze zmíněného dědictví?

Ford Henry ( 15. června 2013 19:50 )

No policie v USA taky často těch důkazů moc nemá. Ztratila se manžela chlápka co vymyslel nějakou vychytavku na Linux. Odsoudili ho jestli ne na smrt, tak na doživotí a vše co měli byla krvavá čmouha z krve manželky doma na sloupu, telefon manželky s vytaženou baterkou a svědectví syna že taťka druhý den nosil velké tašky. A stačilo to. No a po určité době v base přišel s návrhem, že když mu sníží trest tak jim řekne kde ji zakopal. Tak pak snad myslím dostal 15.

lysohlavek02 ( 15. června 2013 16:54 )

asshole pgga..to nesmíš tolik žrát články a titulky na Plesku ty vemeno...nic jinýho ta tvoje shnilá kedlubna co máš na krku nepobere co??

lysohlavek02 ( 15. června 2013 16:47 )

..to je mongolsky ??...si se učila česky u šimpanzů??

lysohlavek02 ( 15. června 2013 16:45 )

..ty by si taky potřebovala rozmetat ,ty flundro smradlavá ...

blanka19 ( 15. června 2013 16:43 )

a jaký mnel úmysl s ješte daôší setrenici, ktera zije v Nizozemi? Čekal by ji stejní osud?

Zobrazit celou diskusi