Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Gorilák Tadao slavil narozeniny: Fotbal? Ten fakt žeru!

Autor: jp - 
9. června 2013
19:47

Gorilí samec a hvězda filmu Dva lidi v zoo Tadao slavil ve dvorské zoo 42 let svého života. Pochutnal si na narozeninovém dortu s  ovocem a k rozptýlení dostal fotbalový míč. Na něm ukázal svoji sílu. Během pár vteřin jej rozcupoval.

Tadao je cenným samcem, který byl jako mládě odchycen v africké přírodě a přivezen do Evropy v roce 1971, takže se ani neví přesný den, kdy přišel na svět. Ve Dvoře je až na krátké hostování v jiných zoo již desítky let.

„Za tu dobu se stal oblíbenou gorilou s neuvěřitelně moudrým krásným pohledem,“ řekla mluvčí východočeské zahrady Jana Myslivečková o gorilím staříkovi, kterému je v  přepočtu na lidská léta kolem 70 až 80 let. Vnoučata však Tadao nemá, protože za svůj život nedokázal s žádnou ze čtyř družek zplodit jediného potomka.

Jeho vysoký věk a impotentnost mají podíl na tom, že nežije v tlupě, ale sám. „On je ale spokojený. Vždycky byl velký labužník, takže je rád, že se o jídlo už nemusí dělit a rychle ho do sebe hrnout, aby mu ho někdo nesebral,“ dodala Myslivečková.

hulimihoukolen ( 10. června 2013 09:45 )

Tak vsechno nejlepsi chlape!

Zobrazit celou diskusi