Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pozor na podvodníky: Přijde vám e-mailem MMSka s virem! Tváří se jako T-Mobile

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: psch, ČTK - 
27. května 2013
16:03

Metody, jak oklamat lidi na internetu, se různí a s pokročilými technologiemi jsou čím dál méně nápadné. Běžný uživatel vůbec nemusí poznat, že právě otvírá vir. V posledních dnech začaly chodit podvodné e-maily s hlavičkou od T-Mobile, ve skutečnosti je to ale podvod!

Tuzemským uživatelům začaly v posledních třech dnech chodit podvodné e-maily, které se tváří, že je rozesílá mobilní operátor T-Mobile. V příloze obsahují program, který do počítače uživatele nainstaluje nebezpečný kód.

Zpráva z adresy noreply@t-mobile.cz odkazuje na přiloženou MMS, která se skrývá pod názvem MMS_IMG 03276311.jpg.exe v zazipované příloze. Útočník počítá s tím, že nepozorný uživatel spustí virus v domnění, že se jedná o neškodný obrázek. Ve skutečnosti si však do počítače nainstaluje nebezpečný kód.

Podobné zprávy byly minulý měsíc posílané i jménem Vodafonu a obdobný útok zaznamenal i Skype. Na rozdíl od posledního útoku přes Skype je ale podle CSIRT tento škodlivý program poměrně spolehlivě rozpoznaný většinou běžně používaných antivirů.

SIPO

Minulý týden upozornila Česka pošta na jiný druh podvodníků. Ti pro změnu z lidí lákají peníze prostřednictvím falešných SIPO složenek. Člověk by si měl v dnešní době tedy dávat pozor na zcela vše.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi